Anđušić: Trudimo se da ne razmišljamo o prošlosti, ovo je najlepši deo godine 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Partizana počinju misiju odbrane regionalnog trofeja uvodnim četvrtfinalnim duelom sa Igokeom (sreda, 18.30).

U serijalu sa ekipom iz Laktaša crno-beli su apsolutni faviriti.

Jedino što bi moglo da im bude opterećenje, jeste činjenica da su doživeli neuspeh u Evroligi time što se nisu plasirali u plej-in.

Ipak, naredne takmičarske obaveze trebalo bi da u psihičkom smislu pozitivno utiču na izabranike Željka Obradovića.

– Dobra je atmosfera u ekipi, naravno da nam je bilo teško, trudimo se da ne razmišljamo o prošlosti, ako se fokusiramo na prošlost, ne možemo da se fokusiramo na sadašnjost i budućnost. Sada je fokus na plej-of ABA lige – tvrdi Danilo Anđušić koji bi u serijalu sa Igokeom mogao da dobije znanto više prostora.

Iskusni košarkaš jedva čeka da počne serijal sa Igokeom. Zbog međusobnog odnosa u regularnom delu (1-1 u pobedama) oprezno dočekuje uvodnu utakmicu, iako je jasno da su crno-beli za više klasa bolji od Igokee koja je tokom sezone doživela brojne kadrovske promene i značajno je oslabljena odlascima Mudija, Tanaskovića, Nikolića, Gordića, Atića…

– Najlepši deo godine, svi jedva čekamo plej-of. Igokea nas je pobedila, ali smo mi pobedili u Lakštašima i to dosta lako, pa se nadamo da će ponovo biti tako.

Naravno i iskustveno su crno-beli u prednosti u odnosu na rivala iz Laktaša.

– Prošle godine smo probili led, znamo kako to izgleda, kakve nas utakmice očekuju. Mnogi igrači znaju, a i drugi momci će se spremiti kroz ostale utakmice za finale – dodao je Anđušić.

Partizan je ligaški deo završio na drugom mestu na tabeli i sve do potencijalnog finala sa Crvenom zvezdom imaće prednost domaćeg terena.

Naredni duel sa Igokeom odigraće se 21. aprila, a ako bude bilo potrebe majstorica će biti zakazana za 28.

Imali smo par dana da pripremimo tu seriju protiv Igokee i to je ono najbitnije, da razmišljamo samo o njima, znamo kako izgleda plej-of, da motivacija svih timova i igrača je na drugom nivou i da podignemo našu, protiv tima koji nas je iznenadio, pobedili su nas u Beogradu, to znači da moramo da pristupimo ozbiljno. Plej-of je izuzetno zanimljivo takmičenje, svi dolaze sa motivacijom i uvek je to prva stvar, mislim da je ekipa odradila ovih par treninga, danas imamo još jedan i nadam se da ćemo spremni početi – poručio je Željko Obradović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari