Argentina u transu zbog Mesija 1Foto: Fonet/AP

Konsternirani su bili navijači Argentine 26. juna; „gaučosi“ su na penale poraženi od Čilea u finalu Kopa Amerika, a nedugo zatim, u suzama, Lionel Mesi objavio je povlačenje iz reprezentacije.

Čitava država, na čelu sa Maradonom, bila je u neverici; bukvalno svi viđeniji Argentinci, zaključno sa predsednikom zemlje, zamolili su najboljeg igrača današnjice da razmisli i promeni odluku i na oduševljenje svih Mesi nije mogao da odoli podršci koju je dobio od svojih sunarodnika, odlučivši se da prihvati poziv novog selektora Edgarda Bauze u nastavku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Holivudski povratak viđen je u Mendozi protiv odličnog Urugvaja; Mesi je pogotkom vrednog trijumfa razgalio navijače na stadionu skinuvši „uruse“ sa čela tabele (1:0). U ulozi kapitena, veoma emotivno je proslavio pogodak. Laknulo mu je kada je video saigrače kako obleću oko njega, dok mu je Havijer Maskerano delio savete. Jedan od navijača uspeo je da probije kordon obezbeđenja i na terenu klekne pred Mesijem i zahvali mu se na promenjenoj odluci.
Osećaj zadovoljstva nije bio potpun, s obzirom da je golom rastužio Luisa Suareza, velikog prijatelja iz Barselone.

Paradoksalno, trijumfu Argentine radovali su se i Brazilci, jedina reprezentacija koja je učestvovala na svih prethodnih 20 FIFA svetskih prvenstava. „Selekao“ je u velikoj igračkoj, kadrovskoj i rezultatskoj krizi i sa novim selektorom Titijem pokušava da ispliva iz „živog blata“. Da kojim slučajem nisu savladali Ekvador u Kitou (0:3) nalazili bi se ispod petog mesta na tabeli koje garantuje učešće u baražu. Nakon što je devetnaestogodišnji Gabrijel prvo iznudio penal, a zatim postigao dva gola Pep Gvardiola namignuo je gazdi Mančester sitija kao znak dobro obavljene kupovine tokom letnjeg prelaznog roka.

Čileanci, sa novim selektorom Argentincem Huanom Antonijom Picijem, koji je inače kao igrač nastupao za Španiju, kao aktuelni dvostruki uzastopni šampioni Južne Amerike, nastavili su sa posrtanjem u kvalifikacijama. Pici očigledno nema harizmu njegovog prethodnika Horhea Sampaolija (preuzeo Sevilju) i ne uspeva da disciplinuje vedete poput Vidala ili Sančeza. To je iskoristio Paragvaj da kod kuće savlada Čile (2:1) i samim tim ozvaniči početak „žurke“ u kvalifikacijama za Svetski šampionat u Rusiji 2018.

Baloteli: Ne vraćam se u Italiju

Na predstavljanju navijačima i javnosti u Nici Mario Baloteli poručio je da se više neće vraćati u Italiju. Napadač koji je trebalo da bude jedan od najboljih igrača današnjice, doživeo je ovog leta da Milan bukvalno zaboravi na njega, a Liverpul raskine ugovor bez ijedne funte obeštećenja kako bi se otarasio sada već bivšeg reprezentativca Italije: „Odluka da dođem ovde je bila fudbalska. Dopao mi se projekat koji je predstavila Nica. Pričao sam sa trenerom, koji veruje u mene, kao i ja u sve ljude ovde. Bilo je i drugih klubova u igri, uključujući i onih iz ‘A’ kategorije, ali sam odlučio da dođem ovde, jer je ove sezone najvažnije da igram. Nikada se neću vratiti u Italiju. Zašto? Znate već zašto. Inače, u poslednje vreme nisam zasluživao poziv u reprezentaciju. Ako poziv dođe, biće super, ako ne… Prošle su dve godine kako igraju bez mene i siguran sam da su se navikli – poručio je Baloteli ispred trening centra Nice koji je bio krcat navijačima i novinarima koji su svi redom došli zbog njega.

Murinjo glatko odbijen‘]

Ngolo Kante, francuska radilica, čak i po mišljenju ser Aleksa Fergusona bio je prošle sezone najbolji igrač Lestera, ali i Premijer lige. Za njegove kvalitete tokom leta veoma se zainteresovao i Mančester junajted čiji je menadžer Žoze Murinjo pokušao da preduhitri konkurenciju u vidu Čelsija: “ Bio sam oduševljen njegovim pozivom, mada sam ranije upozoren da bi tako nešto moglo da se dogodi. Saslušao sam njegove argumente zašto bi za mene bilo dobro da pređem u Junajted. Ali, pre nego što sam se odlučio za Čelsi jedino sam u glavi imao dva kluba – Lester i Čelsi. Bio sam na raskrsnici, ali kad sam razgovarao sa Antoniom Konteom imao sam dobar osećaj“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari