"Armejci" na korak do Beograda 1Foto:EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Košarkaši CSKA pobedili su u Himki 89:84 i u seriji poveli sa 2:0 i u narednoj utakmici imaju meč loptu za Fajnal-for u Beogradu.

Tokom meča viđena je rezultatska klackalica. ‘Armejci’ su imali minimalnu prednost posle prvih deset minuta igre, ali je Himki na odmor otišao sa dva poena viška – 45:43. Slična igra viđena je u nastavku meča, da bi u finišu poslednje četvrtine ‘Armejci’ zaigrali agresivnije u odbrani i mnogo sigurnije u napadu i stekli deset poena prednosti – 84:74. Gosti su uspeli da smanje prednost, ali ne i da preokrenu rezultat u svoju korist. Košrakaši CSKA su,uglavnom sa linije penala, rutinski su sačuvali prednost tako da ih samo još jedna pobeda deli od sedmog uzastopnog plasmana na Fajnal for, a 15. u poslednjih 16 sezona.

CSKA je igrao bez najboljeg igrača Nanda De Koloa, koji se povredio u prvom meču, a pobednički tim predvodio je Serhio Rodriges sa 26 poena, deset asistencija i četiri skoka za index korisnosti 36. U timu Himkija istakao se Žil Entoni sa 24 poena, dok je naš Stefan Marković zabeležio 11 poena, pet skokova i tri asistencije, dok je podbacio Aleksej Šved, prvi strelac Evrolige, koji je napravio je negativan rekord ove sezone postigavši samo12 poena.

Košarkaši Real Madrida savladali su Panatinaikos sa 89:82 i tako izborili „brejk“ i sada će u Madridu tražiti prolaz na F4.

Domaćini su u „OAKA“ areni bolje startovali i posle uvodnih deset minuta igre imali „plus“ pet. U nastavku je viđena rezultatska klackalica, smenjivala su se vođstva, da bi sredinom treće deonice gosti iz Madrida preuzeli kontrolu i završili tu četvrtinu sa sedam poena prednosti. Na startu poslednje četvrtine Panatinaikos je izjednačio, ali su Madriđani u finišu meča bolje zaigrali i napravili „brejk“.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Felipe Rejes sa 18 poena, a pratio ga je Džejsi Kerol sa 17. Kod Panatinaikosa se istakao Džejms sa 20 poena i šest asistencija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari