Arunović i Mikec ubedljivi na kraju Vojvodina kupa 1Foto: Streljački savez Srbije

Zorana Arunović i Damir Mikec, zvanično najbolji strelci Srbije u 2021. godini, ubedljivim pobedama u pojedinačnim takmičenjima vazdušnim pištoljem stavili su tačku na učešće na Petom Vojvodina kupu, koji je danas završen u Novom Sadu, saopštio je Streljački savez Srbije.

Kako je saopšteno, njih dvoje su dominirali takmičenjima ovim oružjem na novosadskom turniru, jer su prethodno u subotu osvojili i zlatnu medalju u miksu.

Arunović i Mikec su danas bili ubedljivo najprecizniji u kvalifikacijama, a i u finalima su daleko iza sebe ostavili rivale.

Arunovićeva (Olimpik 011) je u ženskom finalu vazdušnim pištoljem pogodila 243,1 krug i trijumfovala ispred Brankice Zarić(Novi Sad 1790) i mlade Marte Novović („Dragan Jevtić Škepo“).

Mikec (Policajac) je do zlata došao sa 242,3 kruga, a uz njega mesto na pobedničkom postolju izborili su reprezentativac Hrvatske Uroš Kačavenda i Borjan Brankovski (Makedonija).

Zlato pištoljem za juniorke osvojila je Jovana Todorović (Novi Beograd-Ušće), dok je kod juniora trijumfovao Marko Ninković (Pančevo) ispred brata Velimira.

U takmičenju miks parova puškom najviše su pokazali gosti iz Bosne i Hercegovine, navodi se u saopštenju Streljačkog saveza. Tim Sarajeva je u meču za zlato nadmašio mladu ekipu Novog Sada (Marija Kolarević/Dušan Stojadinović) – 17:13 u poenima. Bronzu su osvojili Aleksandra Havran (Jedinstvo) i Aleksa Rakonjac (Pančevo).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari