Arunovićevoj dva zlata na "Otvorenom prvenstvu Mađarske" 1Foto: SSS

Srpske reprezentativke Zorana Arunović i Sanja Vukašinović blistale su na prestižnom dvodnevnom „Otvorenom prvenstvu Mađarske“, koje je večeras završeno u Seksardu.

Arunovićeva je gađajući vazdušnim pištoljem osvojila dva zlata,  a Sanja Vukašinović, strelac vazdušnom puškom, je prvog dana stigla do bronze, a danas do srebra, navodi se u saopštenju Streljačkog saveza Srbije.

Kako se dodaje, rrvog dana Zorana Arunović je u kvalifikacijama pištoljem, u konkurenciji 27 takmičarki, „ubila“ sjajnih 587 krugova i za četiri kruga popravila vlastiti državni rekord sa Svetskog prvenstva u Čangvonu. Takmičarka Olimpika 011 je ostvarila rezultat ravan svetskom rekordu Ane Korakaki (Grčka), ali kontinentalni i planetarni rekordi se ne priznaju na turnirima.   U finalu je „upisala“ 240,6 krugova. Mađarica Renata Šike je na drugom mestu za Zoranom zaostala 3,4 kruga. Trećeplasirana Kirsti Karo (Finska) je pogodila  215,5.

U današnjim kvalifikacijama pištoljem na vatrenu liniju je izašlo 48 devojaka, a najpreciznija je ponovo bila Arunovićeva (576). Drugo zlato doneo joj je finalni rezultat od 240,4 kruga. Uz našu olimpijku na pobedničkom podijumu našle su se dve Mađarice. Srebro je osvojila Kristina David (239,5), a bronzu Viktorija Egri (218,8).

U prvom takmičenju puškom je učestvovalo 20 devojaka. Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790) je osvojila bronzu, a prethodno ostvarila najbolji rezultat kvalifikacija – 625,6 krugova. Japanka Sakura Ičinovatari je bila najbolja u finalu (250,5 krugova), ispred Mađarice Kate Vereš Cvikl (248,5) i Vukašinovićeve (227,1), navodi se u saopštenju.

Vukašinovićeva je drugog dana u finale ušla sa sedmog mesta u kvalifikacijama (622,3), u konkurenciji 43 takmičarke. U finalu je vodila veliku borbu za zlato sa rivalkama iz Mađarske, Japana, Južne Koreje i Finske. Naša reprezentativka je finale završila na drugom mestu sa 248,6 krugova. Ponovo je pobedila Cviklova, koja je Srpkinju nadmašila za 0,8 krugova, a bronza je pripala Lei Horvat (Mađarska) – 227,9.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari