Atalanta bez bele zastave 1Foto: EPA-EFE/ PAOLO MAGNI

Mančester siti i Borusija iz Menhengladbaha, odnosno Real i Atalanta pokušaće večeras da stanu uz bok prošlonedeljnim slavljenicima Portu, Liverpulu, Pari Sen Žermenu i Borusiji (Dortmund), posle revanša osmine finala Lige šampiona.

I ako se za ikoga u ovoj grupi kandidata za Top osam može reći da će sigurno izaći kao pobednik onda je to tim iz plavog dela Mančestera, a argumenata za to je više nego dovoljno. Imaju veliku prednost iz prvog susreta, a i nisu poraženi ni u jednom od pet dosadašnjih utakmica sa istim rivalom. Siti gazi po konkurenciji u Premijer ligi ove sezone, za razliku od Borusijine agonije u Bundesligi, gde su izabranici Marka Rozea vezali četiri „nule“ posle meča sa Mančesterom.

– Kontrolisali smo tu utakmicu i dali dva gola u gostima, ali trebao je da ih bude i više. Moramo još podići lestvicu efikasnosti, jer samo tako možeš da se nadaš trofeju u takmičenju ovog nivoa. Nema govora o opuštanju u revanšu – stoji čvrsto na zemlji Pep Gvardiola, menadžer Sitija.

Marko Roze trener Borusije ne može da kupi fudbalera kog hoće, čime se Gvardiola hvali, a svestan je i da su mu vezane ruke u revanšu.

– Igramo protiv grandioznog tima, čiji su presing posle izgubljene lopte i brzina transformacije fantastični. Uz to imamo minus iz prvog meča. Pa, opet, imali smo dovoljno vremena za oporavak od te utakmice, analizu viđenog i pripremu za ostatak borbe.

Zinedin Zidan i dalje, sa manje ili više uspeha, pokušava da promeni pravac Reala u takmičarskoj 2020/2021, međutim ta linija je i dalje krivudava. Zato mu je jasno da 1:0 na strani nisu garancija uspeha protiv vrlo ofanzivne i ambiciozne Atalante.

– Nikakve kalkulacije ne dolaze u obzir, moramo pobediti i kod kuće. Neće biti lako opet dobiti psihički tako jak tim, sposoban da se odlično brani i preti rivalu i kada ima igrača manje, ali igramo kod kuće i želimo da pružimo partiju dostojnu Reala – kaže Zidan.

– Ostajem pri tadašnjoj želji da preokrenemo stvari u revanšu. Ovaj tim se nikoga ne plaši – bez kompleksa uzvraća Đan Pjero Gasperini, iskusni stručnjak sa klupe četvrtoplasiranog kluba Serije A.

Revanši osmine finala

Mančester siti – Borusija (M)           21.00 (2:0)

Real – Atalanta       21.00 (1:0)

sutra

Čelsi – Atletiko       21.00 (1:0)

Bajern – Lacio         21.00 (4:1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari