Atalanta ubedljiva protiv Valensije u osmini finala Lige šampiona 1Foto: EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Fudbaleri Atalante pobedili su večeras kao domaćini u Milanu Valensiju sa 4:1, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Atalanta je dominirala tokom cele utakmice i stekla je veliku prednost pred revanš u Španiji. Dvostruki strelac bio je Hans Hatebur, u 16. i 63. minutu, a golove za domaće postigli su još Josip Iličić u 42. i Remo Frojler u 57. minutu. Jedini gol za Valensiju postigao je Denis Čerišev u 66. minutu.

Prvu priliku imala je Atalanta kada je u osmom minutu šutirao Mario Pašalić, ali je golman španskog tima Haume Domenek odlično odbranio. Osam minuta kasnije domaći su poveli, a strelac je bio Hatebur, na asistenciju Alehandra Gomesa.

Fudbaler Valensije Feran Tores je u 31. minutu pogodio stativu, a u 42. minutu Atalanta je udvostručila prednost lepim golom Iličića sa ivice šesnaesterca.

Atalanta je sa dobrom igrom nastavila i u drugom delu meča, u 57. minutu treći gol postigao je Frojler sa ivice kaznenog prostora. U 62. minutu dobru priliku za goste propustio je Maksimilijano Gomes, a minut kasnije četvrti gol postigao je Hatebur. Posle upotrebe VAR tehnologije procenjeno je da nije bilo ofsajda i gol je priznat.

Valensija je postigla jedini gol u 66. minutu jada je strelac bio Denis Čerišev. On je i pet minuta kasnije bio u dobroj šansi, ali je dobro odbranio golman Pjerluiđi Golini.

U 74. minutu Valensija je tražila penal pošto se činilo da je lopta u ruku pogodila Matiju Kaldaru u šesnaestercu. Sudija Majkl Oliver je posle upotrebe VAR tehnologije procenio da situacija nije bila za penal.

Do kraja utakmice Valensija je pokušala u prvom minutu nadoknade vremena, kada je Kevin Gameiro sa pet metara poslao loptu preko gola.

Revanš utakmica igra se 10. marta u Valensiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari