Atletičarka Adriana Vilagoš drugi najbolji mladi sportista Evrope 1Foto: OKS

Svetska juniorska šampionka u bacanju koplja Adriana Vilagoš je na ceremoniji koja se večeras održala u slovačkom gradu Samorinu zauzela drugo mesto u takmičenju za najboljeg mladog sportistu Evrope u izboru Evropskih olimpijskih komiteta, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, Adriana je ostvarila odličan plasman u konkurenciji u kojoj su se nalazili skejtborder Skaj Braun iz Velike Britanije, tekvondistkinja Adrijana Ćerezo Iglesias iz Španije, gimnastičarka Viktorija Listunova  iz Rusije i plivač David Popovići iz Rumunije.

Glasanje je obavljeno tokom trajanja EOK seminara, a glasali su predstavnici svih nacionalnih olimpijskih komiteta iz Evrope.

Nagrada za najboljeg mladog sportistu Evrope „Pjotr Nurovski“ dodeljuje se od 2010. godine, a nagradu za najboljeg mladog sportistu Evrope za ovu godinu ispred naše takmičarke odneo je sportista iz Rumunije, David Popovići.

Kako Olimpijski komitet Srbije ističe, Vilagoš je prilikom svog predstavljanja održala veoma insiprativan govor.

„Velika mi je čast i ogromno zadovoljstvo što sam od strane svog nacionalnog olimpijskog komiteta kandidovana za ovu prestižnu nagradu. Zahvalna sam što imam priliku da stojim pred vama i da vam se obratim. Smatram da su svi finalisti napravili izuzetne rezultate i ja im iskreno čestitam na predanom radu. Dragi finalisti, što se mene tiče, bez obzira ko večeras osvoji prvo mesto,  mi smo svi pobednici“, rekla je Vilagoš i dodala da je jedan od svojih snova već ostvarila, ali da nastavlja da sanja dalje i veruje da će jednog dana osvojiti olimpijsku medalju.

Zahvalila je svima na podršci i poželela svima mnogo sreće.

Adriani je trofej za osvojeno drugo mesto dodelio predsednik Sportske komisije EOK Gerd Kanter, osvajač zlatne i bronzane medalje sa Olimpijskih igara u bacanju diska, kao i višestruki osvajač medalja sa svetskih i evropskih prvenstava u ovoj disciplini.

Adriana je mlada takmičarka koja nekoliko godina unazad beleži izvanredne rezultate u svojoj, ali i u starijim uzrasnim kategorijama. Među velikim brojem vrhunskih rezultata, treba istaći da je Vilagoš pre tri godine u konkurenciji starijih pionirki bacila najbolji rezultat u svetu (63,80 m), a ove godine njeno koplje teško 500 grama letelo je čak do 70,10 m, što je najbolji rezultat na svetu u konkurenciji mlađih juniorki, pa joj je taj rezultat doneo titulu balkanske šampionke. Ona je sa 100 grama težim kopljem uspela da postigne rezultat od 60,44 m, što joj je omogućilo da postane vicešampionka Evrope za juniore, na ovogodišnjem takmičenju u Talinu.

Konačno, na ovogodišnjem prvenstvu sveta za takmičare do 20 godina, Adriana je uspela da baci koplje do udaljenosti od 61,46 m, čime je i ostvarila najbolji rezultat u svetu.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Atletičarka Adriana Vilagoš drugi najbolji mladi sportista Evrope”

  1. Bravo Adriana!! Čestitke na postignutom. Talenat i veliki trud i hrabrost, a posebno što iza tebe stoji tvoja majka trener će tek doneti puno toga, ako bude i pomoć na pravom nivou a ne samo kićenje tuđim perjem. Sve najbolje!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.