Australijanci se poslužili prevarom da bi prošli u osminu finala (VIDEO) 1Foto: Youtube Printscreen

Stručni štab reprzentacije Australije poslužio se prevarom kako bi njihovi igrači pobedili i eliminisali Dansku u međusobnom meču poslednjeg kola grupne faze Mundijala u Kataru.

Kako prenose mediji, igrači Australije su uzeli papir sa uputstvima koja su fudbalerima Danske poslali njihovi treneri.
U 69. minutu, pri rezultatu od 1:0 za Australiju, stručni štab Danaca je vršio izmenu, a u igru je ušao Andreas Kornelijus umesto Joakima Melea,
Kornelijus je dobio papirić sa instrukcijama koje je po ulasku na teren odneo kapitenu Kristijanu Eriksenu, da bi ih ovaj potom preneo ostalim igračima.
Ubrzo je papir završio na travi, pronašao ga je napadač protivničke ekipe Mičel Djuk, on zatim odneo svojim trenerima.

Jedan od članova stručnog štaba u australijskoj reprezentaciji je i Endru Klark, koji radi u danskom Kopenhagenu. On je iskoristio svoje znanje danskog jezika i preneo igračima sadržaj poruke.
Nakon toga, Australija je hitro reagovala, napravila izmenu igrača i napravila taktičke promene već u 74. minutu i bez većih problema sačuvala pobedu i plasman u narednu fazu.

Australija se u osmini finala večeras (20.00) sastaje sa Argentinom, a pobednik ovog duela igra protiv Holandije za plasman među četiri najbolje reprezentacije na šampionatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari