Doha

Sudar vojnih aviona u Kataru

Dva vojna aviona sudarila su se za vreme trenažnog leta, a piloti su preživeli nesreću, saopštilo je Ministarstvo odbrane Katara, preneo je AP.

Izveštači bez radnih dozvola

Katarska televizija Al Džazira je saopštila da je njenim dopisnicima iz Sudana ukinuta radna dozvola, javlja danas AP.

Nastanak „novog“ Zaliva

Jednogodišnji Hladni rat u pustinji, ljuti spor Katara i četiri države iz susedstva, izgleda da će biti nastavljen jer ni jedna strana nije spremna na značajne ustupke i uklanjanje razmirica.

Al Džazira najavljuje tužbu

Katarska televizijska stanica Al Džazira osudila je odluku Izraela da zatvori njenu ispostavu u Jerusalimu i najavila da će pokrenuti sudski postupak.

Gašenje Al DŽazire više nije zahtev

Četiri arapske države koje predvode bojkot Katara više ne insistiraju da ta država ispuni 13 konkretnih zahteva koji su joj naloženi u junu.

Zalivske države izbacuju Katar iz Saveta za saradnju?

Zalivske države koje pokušavaju da primoraju Katar da promeni svoj politički kurs su nagovestile da planiraju da izbace Katar iz Saveta za saradnju zemalja Persijskog zaliva, koji je regionalna trgovinska i sigurnosna organizacija.

Katar traži kompenzaciju

Vlada Katara najavila je danas da će formirati komitet kako bi tražili kompenzaciju za štetu koja im je naneta odlukom četiri arapske države o uvođenju izolacije, prenosi AP.

Kataru prete nove restrikcije

Četiri arapske države koje bojkotuju Katar osudile su odbijanje Dohe da ispuni njihove zahteve i upozorile da će uvesti nove mere protiv zemlje, koju optužuju da sponzoriše terorizam.

Pritisci na Katar prete da izazovu širu krizu

Saudijska Arabija i još tri arapske zemlje odredile su danas Kataru još 48 sati da ispuni zahteve koje su mu postavile – još dva dana u konfliktu koji bi narednih dana mogao da probudi dalje mogućnosti eskalacije, upozorava nemačka vlada.

Izolacija bi mogla da utiče i na samu Saudijsku Arabiju

Situacija u Dohi ovih dana se pogoršava, što je bilo neminovno pošto su prošlog ponedeljka Katar u izolaciju bacile susedne zemlje predvođene Saudijskom Arabijom, time što su presekle sve veze s njim, obustavile avionski saobraćaj, zatvorile granice i proterale njegove državljane i diplomatsko osoblje iz svojih zemalja.

Iran šalje hranu Kataru

Nakon što su Saudijska Arabija, Bahrein, Ujedinjeni Arapski Emirati, kao i Egipat prekinuli diplomatske veze sa Katarom, optužujući ga da podržava regionalne terorističke grupe, ovoj blisko-istočnoj državi pritekao je u pomoć Iran, uputivši šest aviona namirnica, poput voća i povrća.

Sankcije pogoršavaju situaciju u Kataru

Usred eskalacije diplomatske krize u regionu, Saudijska Arabija, zajedno sa zalivskim zemljama koje su njeni saveznici, objavila je listu kojom se sankcionišu desetine organizacija i 59 osoba – većinom iz Katara ili u vezi sa Katarom – koje su optužene za povezanost sa islamskim teroristima.

PrvaPoslednja