Doha

Za pozitivnu promenu neophodno da se građani oslobode pritiska čizme SNS 1

Za pozitivnu promenu neophodno da se građani oslobode pritiska čizme SNS

Strašno je koliko su ti ljudi poniženi samo zato što vladajuće stranke imaju potrebu ali i jasnu nameru da se konstantno priklanjaju većinskom, populističkom ukusu u svakoj sferi društva, pa čak i tamo gde to ne bi smeo da bude slučaj, a kultura, umetnost i obrazovanje su baš iz te grupe.

Zarif osudio američku prodaju oružja zemljama Zaliva 4

Zarif osudio američku prodaju oružja zemljama Zaliva

Iranski ministar spoljnih poslova Mohamed Džavad Zarif optužio je danas SAD da su region Persijskog zaliva pretvorile u „bure baruta spremno da eksplodira“ prodajući oružje svojim saveznicima u regionu.

Sudar vojnih aviona u Kataru 5

Sudar vojnih aviona u Kataru

Dva vojna aviona sudarila su se za vreme trenažnog leta, a piloti su preživeli nesreću, saopštilo je Ministarstvo odbrane Katara, preneo je AP.

Izveštači bez radnih dozvola 6

Izveštači bez radnih dozvola

Katarska televizija Al Džazira je saopštila da je njenim dopisnicima iz Sudana ukinuta radna dozvola, javlja danas AP.

Nastanak "novog" Zaliva 9

Nastanak „novog“ Zaliva

Jednogodišnji Hladni rat u pustinji, ljuti spor Katara i četiri države iz susedstva, izgleda da će biti nastavljen jer ni jedna strana nije spremna na značajne ustupke i uklanjanje razmirica.

Al Džazira najavljuje tužbu 10

Al Džazira najavljuje tužbu

Katarska televizijska stanica Al Džazira osudila je odluku Izraela da zatvori njenu ispostavu u Jerusalimu i najavila da će pokrenuti sudski postupak.

Gašenje Al DŽazire više nije zahtev 11

Gašenje Al DŽazire više nije zahtev

Četiri arapske države koje predvode bojkot Katara više ne insistiraju da ta država ispuni 13 konkretnih zahteva koji su joj naloženi u junu.

Zalivske države izbacuju Katar iz Saveta za saradnju? 12

Zalivske države izbacuju Katar iz Saveta za saradnju?

Zalivske države koje pokušavaju da primoraju Katar da promeni svoj politički kurs su nagovestile da planiraju da izbace Katar iz Saveta za saradnju zemalja Persijskog zaliva, koji je regionalna trgovinska i sigurnosna organizacija.

Katar traži kompenzaciju 13

Katar traži kompenzaciju

Vlada Katara najavila je danas da će formirati komitet kako bi tražili kompenzaciju za štetu koja im je naneta odlukom četiri arapske države o uvođenju izolacije, prenosi AP.

Kataru prete nove restrikcije 14

Kataru prete nove restrikcije

Četiri arapske države koje bojkotuju Katar osudile su odbijanje Dohe da ispuni njihove zahteve i upozorile da će uvesti nove mere protiv zemlje, koju optužuju da sponzoriše terorizam.

Pritisci na Katar prete da izazovu širu krizu 15

Pritisci na Katar prete da izazovu širu krizu

Saudijska Arabija i još tri arapske zemlje odredile su danas Kataru još 48 sati da ispuni zahteve koje su mu postavile – još dva dana u konfliktu koji bi narednih dana mogao da probudi dalje mogućnosti eskalacije, upozorava nemačka vlada.

PrvaPoslednja