Bajern i Barselona poslednji učesnici četvrtfinala Lige šampiona 1Foto: EPA-EFE/ ALBERTO ESTEVEZ

U poslednjim revanš susretima osmine finala Lige šampiona nije bilo previše iznenađenja, Bajern je i u gostima savladao Bešiktaš, ovoga puta 3:1, a Barselona Čelzi 3:0.

Na prepunom „Kamp Nou“ Barsa je povela već preko Mesija u trećem minutu, da bi prednost domaćima duplirao Dembele nakon jedne kontre sedamnaest minuta kasnije.

Tada su izabranici Antonia Kontea zaigrali mnogo bolje i stvorili par sjajnih prilika preko Kantea i Azara, ali promašaji iz izglednih situacija, ili pak sjajne reakcije Umtitija i Pikea, onemogućile su goste da zatresu mrežu Ter Štegena.

Poslednju sjajnu šansu „Plavci“ su imali u 45.minutu, ali je tada Markos Alonso pogodio samo stativu iz slobodnog udarca.

I u drugom poluvremenu su gosti bili bolji, ali nikako nisu uspevali da postignu pogodak. Sjajan pas Žirua za Alonsa je ušao u rubriku „propala prilika“ pošto se sjajno u odbranu vratio Dembele, uklizavši u poslednjem sekundu i izblokiravši pokušaj sjajnog Španca.

I kako to obično biva, kazna stiže ubrzo, nakon jedne izgubljene lopte Seska Fabregasa, Mesi kreće u prodor i iskosa sa deset metara šalje loptu između nogu Tiboa Kurtoe.

Do kraja susreta još jedna šansa za goste, Ridiger nakon kornera pogađa prečku gola Ter Štegena.

U drugom meču dana Bajern je lako savladao Bešiktaš sa 3:1.

Strelci na tom suretu bili su Tijago Alkantara, Sandro Vagner i Gokan Gonul (autogol), dok je utešni pogodak za domaće bio delo Vagnera Lava u 64. minutu utakmice.

Tako smo dobili sve učesnike naredne faze takmičenja, a to su: Mančester Siti, Real Madrid, Liverpul, Juventus, Barselona, Bajern Minhen, Sevilja i Roma.

Žreb je na programu u petak u 12 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari