Bajern polako gubi dah 1Foto: EPA/TOLGA BOZOGLU (arhiva)

Težak raspored u poslednjih šest-sedam kola, uz konstantne kadrovske probleme sigurno je doprineo da košarkaši Bajerna u jednom od važnijih evroligaških mečeva izgube od direktnog takmaca u borbi za plej-of.

Makabi je „brejknuo“ Bavarce i u slučaju međusobnog poravnanja na kraju regularnog dela imaće bolji međusobni skor.

Bajern je dozvolio rivalu čak 11 ofanzivnih skokova; za tri je šutirao tek nešto više od 30 odsto, ukupno nešto manje od polovine pokušaja završilo je u obruču rivala, što je ipak bilo nedovoljno protiv nadahnutog protivnika. Bajernu je to bio prvi evroligaški poraz u 2019. godini posle tri vezane pobede, međutim baš u trenutku kada je trijumfom mogao da napravi iskorak u odnosu na najbliže takmace. Bavarci posle poraza od Makabija imaju identičan skor sa izraelskim velikanom i Panatinaikosom (12-13), van zone plej-ofa. Bajern u naredna tri kola očekuju mečevi sa direktnim konkurentima; dva vezana gostovanja protiv Žalgirisa i Olimpijakosa, a potom i duel u Minhenu sa Barselonom.

– U prvom poluvremenu smo igrali sasvim dobro u odbrani, međutim u napadu smo u par navrata donosili pogrešne odluke, a pritom smo i promašili nekoliko otvorenih šuteva. U trećem kvartalu uspeli su sa dve trojke da se odlepe, mi smo kasnije došli na dva-tri poseda zaostatka, ali nismo uspeli da napravimo preokret. Oni su odigrali par dobrih odbrana, dok smo mi izgubili previše lopti – svestan je i trener Dejan Radonjić da je 15 izgubljenih lopti njegovog tima ipak bilo previše protiv ekipe koja je na poslednjih 10 mečeva zabeležila sedam pobeda.

Dončić: Bilo bi super da igram sa Bogdanom

Luka Dončić predstavio se navijačima i igračima u NBA ligi u najboljem svetlu u prvoj sezoni nastupa u najjačoj ligi sveta. Mladi reprezentativac Slovenije u dresu Dalasa u proseku beleži 21,1 poen, uz 7,3 skoka i 5,6 asistencija po meču i prvi je favorit za osvajanje nagrade za rukija sezone. Ukoliko bi mu to pošlo za rukom postao bi tek drugi Evropljanin koji je poneo tu nagradu posle Pau Gasola, 2002. godine. „Mene više zanima timski uspeh, ali svakako da bih voleo da osvojim i takvu nagradu“, poručio je Dončić u razgovoru za „Glas Amerike“ posle meča u Vašingtonu, naglasivši s kojim bi srpskim igračem voleo da bude saigrač. “ Da, Bogdan (Bogdanović) je kralj. Mnogo pričam s njim, non-stop. Možda jednog dana zaigramo zajedno, to bi bilo super“, otkrio je tinejdžer kome je otac Srbin, a majka Slovenka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari