Baloteli: Sa mnom bismo imali veće šanse protiv Makedonije 1.FOTO MATEUSZ TRZUSKOWSKI/CYFRASPORT

Italija je doživela brodolom u baražu kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru. Već na prvom stepeniku, doživeli su blamažu od Severne Makedonije (0:1) koja je kasnije u odlučujućem meču za mesto na Mundijalu poražena od Portugalije (2:0). Mario Baloteli, kontroverzni napadač, smatra da bi Italija imala veće šanse u meču sa Makedoncima da je kojim slučajem bio pozvan od strane selektora Manćinija.

Iako mu je karijera u velikom padu u poslednjih par godina, i uprkos činjenici da sve teže pronalaži angažman (trenutno je član turskog Adana Demirspora) Baloteli je ubeđen da je još uvek jedan od boljih italijanskih napadača.

Poreklom iz Gane, 32-godišnji centarfor prokomentarisao je činjenicu da nije bio na poslednjem spisku selektora Roberta Manćinija.

„Pitanje izbora igrača sada ne treba da bude tema. Svetsko prvenstvo je u decembru i da smo se plasirali postojala bi mogućnost da odem tamo. Nadao sam se da ću se do tada izboriti za poziv. Izgubio sam veliku šansu“, iskren je Baloteli.

Napadač koji svoj talenat nije razvio u formi vrhunskog centarfora ne misli, pak, da bi sa njim u navali Italija sigurno pobedila Severnu Makedoniju.

„Dobro se snalazim pred golom rivala, ali to ne znači da bismo sigurno pobedili da sam bio u timu. svakako, imali bismo dobre šanse da postignemo gol“, mišljenja je napadač rodom iz Palerma na Siciliji.

Uprkos tome što nije bio na spisku, Baloteli nije kivan na selektora Manćinija, posebno jer mu je dokazani stručnjak kao tinejdžeru dao šansu u prvom timu Intera.

„Nisam se čuo sa njim, ali sam veoma srećan što ostaje selektor. Volim ga. Ljudi su razočarani i tužni, ali ne mogu da zaborave da je napravio tim sposoban da osvoji Evropsko prvenstvo. Ipak, neuspeh u kvalifikacijama za Katar je neočekivan“, poručio je Baloteli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari