Balša Koprivica: Moramo da podignemo nivo obrtaja 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.

Imaće košarkaši Partizana sutra priliku da poprave utisak u Evrokupu posle dva vezana poraza. Andora dolazi u goste crno-belima u veoma dobroj formi (20.30) što su potvrdili poslednjim pobedama protiv Huventuda i Real Madrida u ACB ligi.

Nastup Alena Smailagića upitan je za sutrašnji susret, što bi trebalo da utiče na minutažu Balše Koprivice na mestu centra, s obzirom na to da u psolednje vreme, naročito u Evrokupu, nije imao previše prostora da se dokaže.

Partizan je u prvom susretu poražen minimalnim rezultatom (61:60), bio je to prvi izgubljeni meč crno-belih u Evrokupu.

„Smatrali smo da smo mogli da ih dobijemo, ali to nismo uspeli da izvedemo u finišu. Oni su drugačija ekipa, mnogo bolje igraju, dobili su Real Madrid, Huventud. Poslednja tri dana smo se odlično pripremali i očekujem da ćemo kvalitetno početi utakmicu“, razmišljanja je Koprivica.

Crno-beli su u poslednjih pet utakmica pretrpeli tri poraza, a vezali su i dva neuspeha u Evrokupu.

„Svi dobri timovi imaju period u kojem šutevi ne ulazi, ne igramo kako umemo. Svaki dan ulazimo sa mentalitetom da dobijemo svaku utakmicu. Što smo izgubili – izgubili smo, gledamo u budućnost i da dobijemo što više utakmica. Idemo meč po meč“, frazeološki je 22-godišnji centar objasnio kako su crno-beli pristupili narednim izazovima.

Koprivica smatra da defanzivni akcenat ekipe mora biti na zaustavljanju Kodija Miler-Mekintajera, bivšeg plejmejkera Partizana, koji u dresu Andore pruža daleko bolje i svrsishodnije partije po ekipu.

„U prvoj utakmici su dosta trčali, međutim sada imaju i druge igrače. Miler Mekintajer im je vođa ekipe, voli da igra u tranziciji i glavni cilj će nam biti da ga zaustavimo“, jasan je potencijalni reprezentativac Srbije.

Očekuje se i da defanzivno Partizan bude čvršći i sinhronizovaniji u poređenju sa poslednjim mečevima u Evrokupu.

„Da im zaustavimo najboljeg igrača, komuniciramo u odbrani i popravimo odbrambene rotacija u kojima nismo bili najbolji na prethodnih par utakmica. Ako budemo igrali i sa puno energije, sve ostalo će biti okej“, optimista je Koprivica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari