Barsa i Real bi imali isti broj bodova da nije VAR sistema 1foto EPA-EFE/Quique Garcia

Barselona i Real Madrid bi imali isti broj bodova posle 25. kola La Lige, da nije bilo intervencija iz VAR sobe.

Zahvaljujući sistemu video arbitraže, Katalonci su osvojili četiri boda, a u isto vreme „kraljevski klub“ je izgubio pet bodova. Bez korekcija na odluke, uz pomoć VAR sistema, španski giganti bi bili na deobi prvog mesta sa po 61 bodom, piše Sport Klub.

U nedelju veče, Barselona je kao gost savladala Atletik u Bilbau rezultatom 1:0. U 87. minutu, sudija Hesus Hil Mansano je poništio gol Injakija Vilijamsa zbog igre rukom Ikera Munijaina. Ova odluka je doneta nakon razmatranja VAR situacije.

„Došlo je do dodira lopte rukom, od strane Munijaina, ali nije bilo tako javno i očigledno, da bi se odmah poništio gol. De Jong se takođe borio za loptu sa ispruženom rukom. Ovu odluku, morao je da donese sudija i VAR nije trebalo da se meša“, rekao je bivši elitni sudija, Alfonso Peres Burul.

„I dalje mislim da je lopta pogodila Munijaina u rame. Ne može da se poništi gol zbog ovakve situacije. Ova odluka nas je koštala bodova“, požalio se odbrambeni igrač Atletika, Mikel Balensijaga.

Barselona je lider na tabeli sa 65 bodova, a Real Madrid je na drugom mestu sa 56. U sledećem kolu je veliki derbi ova dva rivala na „Kamp Nou“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari