Barsa povela u "El Klasiku" 1Foto: EPA-EFE/JOAN MONFORT

U razmaku od tri dana fudbaleri Barselone pobedama u Madridu praktično su Real eliminisali iz trke za trofeje u oba domaća takmičenja.

Barsa je prvo trijumfom od 3:0 izbacila „kraljevski klub“ u polufinalu Kupa Kralja (u prvom meču 1:1), a onda je u subotu uveče još jednom pobedom na „Santijago Bernabeu“ golom Ivana Rakitića pobegla večitom rivalu na 12 bodova u Primeri. Ujedno, Katalonci su poveli u pobedama kada je međusobni skor sa Realom u pitanju.

Ovo je bila 96. pobeda Barselone u svim zvaničnim duelima s Realom (242), mada se u nekim statistikama ne broji duel iz 1902. kada su Katalonci pobedili u Kupu Kralja, tako da su po tom tumačenju poveli prvi put još od 1932. godine. Real je recimo 1965. imao 16 pobeda više. Ako se baziramo samo na domaći šampionat, sada je ukupni skor u pobedama izjednačen (72:72), što se desilo prvi put posle 90 godina… Čak i madridska Marka priznaje da je trend takav da je Barselona najbolji klub u Španiji poslednjih godina. I to potkrepljuje činjenicama. Sada ta nadmoć nije „limitirana“ međusobnim odnosom. U poslednjih deset godina, Barsa je osvojila sedam titula prvaka Španije, Real dve, a Atletiko jednu. I katalonski gigant ima sve izglede da će i ove sezone biti šampion.

Real je nastavio lošu tradiciju u „El Klasiku“ kada igraju pred svojim navijačima, pošto nisu dali gol na trećoj uzastopnom okršaju s Barsom (7:0 u tom periodu). Poslednji gol na „Bernabeuu“ protiv Katalonaca dali su 2017. godine u Superkupu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari