Barselona, Bilbao i Viljareal stigli do pobeda nakon mnogo muka 1Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

U utakmicama 18. kola Primere, poslednjeg pred odlazak dvonedeljnu pauzu zbog predstojećih praznika, trijumfe su ostvarili Barselona, Atletik Bilbao i Viljareal.

Barselona je na svom terenu pobedila Almeriju sa 3:2, a Viljareal je identičnim rezultatom savladao Seltu, dok je Bilbao minimalcem (1:0) porazio Las Palmas.

Rafinja je Kataloncima doneo prednost u 33. minutu, ali su gosti osam minuta kansije nakon jedne polukontre izjednačili na 1:1. Strelac je bio sjajni napadač Leo Baptistao.

Barselona je ponovo povela u 60. minutu preko Serđi Roberta, ali je Almerija 11 minuta kasnije poravnala rezultat preko Gonzalesa.

Gol vredan tri boda postigao je Serđi Roberto u 83. minutu, a na njega Almerija jednostavno nije imala odgovor.

Las Palmas je dugo odolevao Bilbau, a na ruku im je išlo i to što su Baskijci u 40. minutu promašili penal.

Neprecizan je sa 11 metara bio Gorka Guruzeta, ali je njegov promašaj ispravio u dubokoj nadoknadi vremena veznjak Unai Gomez i svojim golom doneo domaćoj ekipi sva tri boda.

Možda i najzanimljiviji meč večeri odigran je na stadionu „Keramika“, a i na njemu su trijumfovali domaći igrači.

Vodila je „žuta podmornica“ nakon 48 minuta igre sa ubedljivih 3:0 uahvaljujući golovima Alfonsa Pedraze, Aisa Mandija i Danija Pareha sa penala, ali se gosti iz Galicije nisu predavali i za samo pet minuta su preko Douvikasa i Larsena postigli dva gola.

Ipak, nisu mogli da stignu i do izjednačenja, mada je Viljareal strepeo za pobedu do samog kraja utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari