Benjamin Šeško interesantan Barseloni 1Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Aktuelna sezona se bliži svom kraju i klubovi već počinju da razmišljaju o tome šta će da rade ovog leta u prelaznom roku, odnosno sa kakvim timovima će nastupati u narednoj sezoni, 2024/25.

Međutim, sportski direktor Barselone, Deko, svaki put kada ga pitaju o planiranju, uverava da je još prerano za bilo kakvu procenu tog tipa i da je trenutni prioritet da se sezona na što bolji način završi u La Ligi i Ligi šampiona.

Ipak, već kruže informacije o planovima velikih klubova, uključujući i Barselonu, kako bi ojačali svoje timove za nastupajuću sezonu.

Engleski list Dejli Miror još jednom je u prvi plan lansirao ime koje je već bilo u mislima Blaugrane kao i drugih velikana.

To je napadač koji igra u Bundesligi i koji ima izlaznu klauzulu u svom trenutnom klubu vrednu 50 miliona evra.

Barselona, uvek pažljiva prema talentima u nastajanju, nastaviće da obraća veliku pažnju na napredak Benjamina Šeška, 20-godišnjeg slovenačkog napadača koji igra za Lajpcig i sa kojim ima ugovor do 2028. godine.

Šesko je centarfor i visok je 1,96 metra, a u ovoj sezoni postigao je 11 golova uz 2 asistencije na 34 zvanične utakmice koje je odigrao za nemački tim u Bundesligi i Ligi šampiona.

Ipak, katalonski list Mundo Deportivo upozorava da je, u svakom slučaju, tih 50 miliona evra otkupne klauzule iznad Barsinih trenutnih finansijskih mogućnosti.

Isti medij navodi da Šeškove partije nisu prošle nezapaženo ni od strane drugih velikih klubova kao što su Real Madrid, Milan, Čelsi i Arsenal.

Šeško je u austrijski Salcburg stigao 2019. godine iz Domžala u transferu vrednom 2,5 miliona evra, a 2022. je prodat Lajpcigu za 24 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari