Benzema pecnuo Mbapea: Igramo finale Lige šampiona u subotu, nećemo se baviti sitnicama 1Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Real Madrid u subotu će protiv Liverpula igrati za trofej u Ligi šampiona. Obraćanje javnosti tom prilikom, novinari su iskoristili da saznaju kako je Karim Benzema shvatio ostanak Kilijana Mbapea u Pari Sen Žermenu, iako je faktički sve bilo utanačeno u vezi sa njegovim prelaskom u Real.

„Mbape? U subotu nas očekuje finale Lige šampiona. Nije vreme da pričamo o sitnicama. Fokusiran sam isključivo na Liverpul“, poručio je Benzema šta misli o nedolasku Mbapea u Real.

„Osećamo li se izdanima? Zašto? Svako mora da bude fokusiran na svoje stvari. Mbape niti drugi fudbaleri nemaju razlog da me zovu. Svako odlučuje o svojoj budućnosti. Ja sam miran ovde, pripremam se za subotnji meč. Svako radi ono što želi. Da li sam iznanađen? On je igrač Pariza, a mi imamo utakmicu u subotu“, moglo se osetiti u načinu na koji je prokomentarisao najveći fudbalski događaj poslednje nedelje, da je Benzema iznenađen i pomalo razočaran u saigrača iz reprezentacije Francuske.

Umesto o Mbapeu, Benzema je želeo konkretnije i argumentovanije da priča o fudbalskim kvalitetima i ovosezonskom napretku Vinisijusa, mladog Brazilca koji je u toku takmičarske godine bio jedna od najboljih fudbalera Reala.

„Vinisijus me nije pitao ni za kakav savet, ali ja sam tražio od njega da bude koncentraciji. On je mlad, ali iskusan na tterenu, ima više od 100 utakmica. Pričaju o najboljima na svetu, a ne uključuju Vinisijusa koji postiže golove, asistira… Često razgovaram sa njim jer verujem da može još češće da odlučuje utakmice i situacije svojim kvalitetom. Ponekad mu nedostaje samo malo koncentracije“, jasan je Benzema.

Vinisijus je ove seozne postigao 20 golova, uz isto toliko asistencija i to na 37 utakmica.

Kada su kvaliteti Liverpula u pitanju, Benzema je ukazao veliko poštovanje prema protivniku u finalu Lige šampiona.

„Oni su veoma dobri. Nisu se mnogo menjali poslednjih godina, ali na kraju krajeva mi ćemo se baviti našom igrom. Verujemo u sebe. Ne osećam apsolutno nikakav pritisak. Na terenu ne postoje bilo kakve stege. Isto je i u procesu pripreme. Više ne moramo da radimo na tome. Biće nam dovoljno da izađemo na teren i da uživamo“, naveo je Benzema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari