Bez Lojda, debituje Kolom 1Foto: STARSPORT

Bilo je jasno još u nedelju na jutarnjem treningu da se virus korona uvukao i u redove Crvene zvezde.

Džordan Lojd se nije pojavio na okupljanju, što je alarmiralo sve u klubu da momentalno odlože abaligaški meč sa Cedevita Olimpijom.

U želji da preduprede sve neželjene efekte, crveno-beli su juče do 16.30 ostavili upaljene motore na avionu spremnom za „čarter let“, testirajući se još dva puta kako bi tačno utvrdili da li se virus pojavio kod još nekog od članova stručnog štaba ili igrača.

U komunikaciji sa čelnicima Evrolige, iako je ustanovljeno da je jedan igrač zaražen koronom, izabranici Saše Obradovića ukrcali su se na avion za Sankt Peterburg, u kojem će se večeras odigrati evroligaški meč 16. kola (18.00).

Bilo je veoma napeto u Zvezdi od trenutka kada se posle redovnog testiranja pred susret sa Cedevita Olimpijom posumnjalo da je neko od igrača pozitivan na virus korona.

Džordan Lojd se u nedelju ujutro nije pojavio na šuterskom treningu, što je automatski dovelo do povlačenja svih ostalih igrača i članova stručnog štaba u izolaciju.

Kako se prema pravilima Evrolige utakmica mora igrati ukoliko jedna ekipa ima najmanje osam zdravih igrača, predstavnici kluba bili su sve vreme u komunikaciji sa čelnicima elitnog takmičenja.

U kratkom vremenskom periodu obavljena su još dva testiranja kako bi se utvrdilo da li se virus, eventualno, pojavio kod još nekog igrača ili ljudi u stručnom štabu.

U međuvremenu je obezbeđen čarter let ka Sankt Peterburgu i praktično su se samo čekali rezultati poslednjeg testiranja.

Igrači su do saznanja rezultata bili u karantinu, spremni da bez treninga, faktički od petka i pobede nad Valensijom, kojom je prekinut evroligaški niz od pet poraza, krenu put ruske metropole.

Kako je ustanovljeno da je roster ostao nepromenjen i da je Džordan Lojd izvesno jedni zaraženi, ekipa je otputovala.

Kino Kolom, poslednje pojačanje crveno-belih, večeras bi trebalo da debituje za Crvenu zvezdu, koja bi na mestu organizatora igre mogla da bude jača i za Lengstona Hola, nakon što se Amerikanac oporavio od povrede butnog mišića.

Zenit je takođe imao problema sa zaraženima korona virusom. Iako je jedno od prijatnijih iznenađenja, pred susret sa Zvezdom doživeo je tri poraza na poslednje četiri utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari