Bez remećenja rada, reda i atmosfere 1Foto: STARSPORT

Fudbalska reprezentacija Srbije u Staroj Pazovi, odradila je, verovatno, danas i drugi trening u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Verovatno, jer se novinari nisu mogli svojim očima uveriti u to.

Naime, Fudbalski savez Srbije, je organizovao prevoz za novinare iz Beograda do Sportskog centra u Staroj Pazovi. Zbog „nesporazuma“ polazak je kasnio skoro pola sata. Zbog novog „nesporazuma“ novinarima nije odmah dozvoljen ulazak u sam sportski centar, a kada su napokon pušteni u hol tamo im je rečeno da fudbalere i članove stručnog štaba ne smeju da slikaju niti sa njima pričaju, osim u „miks zoni“, tj. u samom holu ispred panoa na kom su izlepljeni nazivi sponzora FSS.

Prilikom izvlačenja slamčice, ili nekim drugim nasumičnim odabirom, najmanje sreće imali su Adem Ljajić i Predrag Rajković koji su morali da odgovaraju na pitanja dvadesetak novinara. Naravno, predstavnike „sedme sile“ (tj, „rupe na svirali“) niko nije pitao za njihove želje, prohteve, potrebe.

Prvi je na „crtu“ novinarima izašao golman Makabija Predrag Rajković.

– Ovaj period je najduži. Jedva čekamo da počne. Deluje blizu, ali ima još 16 dana. Umorni smo, ali imamo želju i motivaciju. Svi dobro radimo i družimo se van terena. Nadam se da ću biti na spisku putnika za Svetsko prvenstvo. Imam dobru sezonu i puno samopouzdanja i braniću ako zatreba. Na rasplet u grupi dosta će uticati prva utakmica jer otvara vrata za dalji krug, ali nismo bez šansi i ako ne prođemo dobro protiv Kostarike. Mislim da ćemo podići formu, jer radili smo dobro prethodna dva dana i bićemo spremni do Mundijala – smatra Rajković.

Slično razmišlja i vezista Adem Ljajić, koji ipak misli da je prva utakmica na Mundijalu najvažnija.

– Teško je sada dati neke prognoze, tek smo se okupili i počeli da radimo. Ne znam kako ćemo izgledati tamo, ali ćemo dati maksimum. Probaćemo da pokažemo da nismo slučajno na Svetskom prvenstvu. Najvažnije je kako počneš, da se stekne samopouzdanje, sigurno je da će neke stvari biti lakše i za nas pošto je velika euforija. Svetsko prvenstvo je priča za sebe i nadam se da ćemo prvu utakmicu početi dobro i da će sve ostalo biti kako treba. Najvažnija je ta utakmica protiv Kostarike, ako ih pobedimo olakšaćemo dosta sebi. Nadam se da ćemo početi dobro – tvrdi Ljajić.

U miru i tišini, tako reći izolaciji, fudbalska reprezentacija nastavlja pripreme u Staroj Pazovi gde će ostati do 2. juna kada se seli u Austriju gde će odigrati dve kontrolne utakmice – Čile (4. juna) i Bolivije (9. jun). Iz Austrije „orlovi“ odlaze u Kaljingrad, gde će im biti baza tokom prvog kruga na Svetskom prvenstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari