Bez straha od CSKA i zime 1Foto: crvenazvezdafk.com

Fudbaleri Crvene zvezde su u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope na stadionu Rajko Mitić protiv CSKA odigrali nerešeno (0:0) i taj rezultat je neposredno po završetku utakmice u taboru crveno – belih ocenjen kao „dobar“.

Od te ocene, da im rezultat u prvoj utakmici daje pravo da se nadaju uspehu u Moskvi, u Zvezdi ne odustaju.

Aleksandar Pešić je najefikasniji igrač Crvene zvezde u Superligi (19 golova), ali je u Ligi Evrope postigao samo jedan. Međutim, mnogi tvrde da je to, najverovatnije, i najvažniji. Naime, Pešić je postigao gol na gostovanju Krasnodaru (2:3), u revanšu je bilo 2:1 za crveno-bele i tako su opstali na evropskoj sceni. Može li Pešić opet u Rusiji da obraduje navijače Crvene zvezde.

– Bilo bi lepo, ali… Niko sretniji od mene ne bi bio. Ali, ne naručuju se golovi tek tako. Biće veoma teško. Imaju iskusnu odbranu, dobro stoje na terenu i postavljaju se, vidi se da imaju mnogo utakmica u nogama. Misliš ima prostora, a uvek su tu. Očekujem da će Rusi napraviti presing u prvih dvadesetak minuta i ako to izdržimo imamo dobre šanse da ostvarimo povoljan rezultat – smatra Pešić.

Napadač crveno – belih priznaje da se pribojava zime više od odbrambenih igrača CSKA.

– Iskreno, mi smo promrzli i na beogradskih minus dva-tri, a ja nikad u životu nisam igrao po vremenu kakvo nas očekuje u Moskvi. Teško se po takvoj zimi zagreješ, ali s obzirom na to koliko nam znači utakmica, sa kakvom energijom ćemo ući u nju, taj faktor, nadam se, neće biti presudan – nada se Pešić

Nažalost Pešića i njegovih saigrača u Moskvi ih čeka baš „ruska zima“. Naime, narednih dana se očekuju izuzetno niske temperature pa, prema tvrdnjama moskovskog Sport Ekspresa UEFA razmatra mogućnost da se odloži meč. Naime, u Moskvi je u toku najhladnija  sedmice cele zime, za sredu, kada se igra meč, očekuje se da će se temperatura spustiti na -18. U  pravilima UEFA  nije određeno na kojoj temperaturi se igraju mečevi, ali medicinski savet je da se ne igra kada temperatura vazduha padne na -15.

U Zvezdi pred put za Moskvu nema straha ni od rivala niti od zime. Naravno, respekt postoji – kao od čuvene ruske zime, još više od višestrukog šampiona Rusije, koji je ove sezone takmičenje počeo u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Uspeo je da eliminiše AEK i Jang Bojs, ali je u grupnoj fazi zauzeo treće mesto, iza Mančester junajteda i Bazela, a ispred Benfike.

Bez Boaćija i u Moskvi

Ričmond Boaći je zbog problema sa listom desne nije bio u timu za meč sa „armejcima“ u Beogradu, a na treningu je obnovio povredu, pa trener crveno-belih Vladan Milojević neće moći da računa na njega ni u revanšu.

Podsetimo, golgeter crveno-belih se povredio 31. januara na prijateljskom meču protiv Sileksa, nakon čega je došao u Beograd, bio na terapijama kod doktorke Marijane Kovačević, no nije uspeo da se oporavi za duele sa CSKA.

Povreda nije teška, ali je potrebno vreme da bi se zalečila. Nažalost, ovog puta vreme nije bilo saveznik ni Zvezdi ni Boaćiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari