Bez trojice na Kupu Koraća 1Foto: STARSPORT

Dovoljno je da se samo jedan od bitnijih igrača zarazi pa da se prioriteti u sezoni iskoriguju; ko zna kakav bi saldo crveno-beli imali u Evroligi da kojim slučajem Džordan Lojd zbog pozitivnih rezultata na virus korona nije morao da propusti nekoliko utakmica.

Čini se u vrlo kompleksnom momentu, Crvenu zvezdu zadesili su još složeniji problemi zbog kojih je predviđeni meč 24. kola Evrolige u Kaunasu protiv Žalgirisa morao da bude otkazan.

Ne samo da su po dvojica igrača i članova stručnog štaba inficirani, već su se na slične simptome požalili još njih nekolicina.

S tim u vezi, postoji opravdana bojazan da trener Dejan Radonjić neće imati kompletan sastav za predstojeći Kup Radivoja Koraća koji će se od 11. do 14. februara igrati u Novom Sadu.

Aleksandar Lukman, kondicioni trener Crvene zvezde, bio je prvi čiji su rezultati bili pozitivni na poslednjem testiranju obavljenom u ponedeljak par sati pre utakmice sa Megom.

Na bolove u grlu, istoga dana, požalio se Kori Volden koji je odmah odvojen od ostalih saigrača.

Samo dan kasnije postalo je jasno da Amerikanac neće moći da putuje u Kaunas; pozitivne nalaze imao je i Lendri Nnoko što je još uviše usložilo situaciju.

Nažalost, u utorak su se još najmanje dvojica igrača požalili na simptome karakteristične za infekciju korona virusom. Među njima je i Kino Kolom, koji je morao da ode i u bolnicu na kontrolne preglede.

Trenutno, nijedan od zaraženih nema neke teže simptome, međutim kadrovska situacija je takva da trener Radonjić juče na treningu nije imao nijednog od igrača koji čine tandem plejmejkera.

Kada se njima pridoda i Lendri Nnoko, stručnom štabu biće veoma teško da napravi kadrovske promene na centru u okolnostima kada je Džoni O Brajant suspendovan. Ognjen Kuzmić je momentalno jedini klasični centar u ekipi.

Gotovo izvesno, niko od pomenute trojice igrača: Volden, Nnoko, Kolom neće biti spreman za završnicu Kupa Radivoja Koraća.

Kako bi imali više vremena da se spreme za završni turnir Kupa Radivoja Koraća, čelnici Crvene zvezde pokušaće da planirano gostovanje Krki u Novom Mestu u okviru 18. kola ABA lige, sa ponedeljka pomere na nedelju, 7. februara.

Evroliga bez rizika

Crvena zvezda je, uprkos odsustvu trojice važnih igrača, bila spremna da otputuje u Kaunas na zakazani evroligaški meč sa Žalgirisom, međutim čelnici takmičenja nisu želeli ništa da rizikuju. Ukoliko bi se na dodatnom testiranju ispostavilo da je još neko pozitivan, a ekipa već bila u Litvaniji, inficirani bi morali da ostanu u Kaunasu do ozdravljenja, što je bio preveliki rizik za obe strane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari