Bitan je i rezultat 1Foto: Jander Gomez

Fudbalska reprezentacija Srbije nije napravila pozitivan rezultat i prikazala dobar fudbal protiv Maroka, a četiri dana posle poraza u Torinu igra još teži test meč sa Nigerijom…

… jer njen večerašnji rival na stadionu Barneta u Londonu (21.00, RTS) spada u red najjačih selekcija sa prostora Afrike i redovnije od „orlova“ učestvuje na svetskim i kontinentalnim šampionatima.

– Sigurno da je prva utakmica arhivirana, ali nije zaboravljena. Uradili smo analizu, predočili smo igračima gde smo mogli i morali bolje, kao i one dobre stvari. Idemo dalje, spremamo se za Nigeriju, utakmicu koja je isto prijateljska, ali pod znacima navoda, jer kod nas mečevi sa prefiksom prijateljski ne postoje, uvek se mora igrati na rezultat bez obzira na okolnosti i ono što se traži u igri – poručio je iz britanske prestonice selektor Mladen Krstajić, bez upuštanja u priču o eventualnim drugačijim rešenjima u izboru taktike i startne jedanaestorke u odnosu na prethodnu utakmicu.

Za razliku od Kolarova, Tošića, Tadića, Mitrovića i ostalih, „superorlovi“ su trijumfovali na svojoj prošloj proveri za Mondijal.

– Nigerija je nedavno pobedila Poljsku u gostima, a gol je postigla iz jedanaesterca. Radi se o čvrstoj ekipi koja ima veliki broj igrača koji nastupaju u evropskim klubovima. Očekujem dobru reakciju našeg tima i mislim da, uz dobru koncentraciju i zahteve koje budu imali na samom terenu, možemo da ostvarimo dobar rezultat.

Prema rečima Krstajića ekipa je zdrava, prava i motivisana da popravi učinak i utisak.

– Ima igrača koji su imali punu minutažu u prethodnom meču, ali svi su spremni i orni za utakmicu sa Nigerijom. Dobra je atmosfera, dobro su odradili trening, tako da sam zadovoljan ambijentom i organizacijom kako na terenu, tako i van njega. Imamo atmosferu u reprezentaciji koju želimo, ono što smo očekivali i što je preduslov za dobar rad. Zbog svega toga očekujem dobru reakciju u meču sa Nigerijom i da ostvarimo dobar rezultat koji nije u prvom planu, ali opet ponavljam kod nas je najvažniji izgleda rezultat, sve ostalo je nebitno – zaključuje Krstajić, čiji su potezi protiv Marokanaca naišli na opštu kritiku i osudu u domovini.

Da zlo bude veće, pre pomenutog trujumfa na dupke punom stadionu u Vroclavu, protiv kvalitetnog domaćina predvođenog jednim od najboljih centarfora današnjice Robertom Levandovskim, Nigerija je vezala tri pobede, a čak osam mečeva u nizu odigrala bez poraza i s najmanje jednim datim golom po utakmici.

– Imaju igrače u Lesteru, Čelsiju… fizički su dominantni, brzi, snažni i biće dobar protivnik. Očekuje nas utakmica još teža od one sa Marokom, a na nama je da ostvarimo pozitivan rezultat. Iako se još uigravamo u novom sistemu i prilagođavamo nešto drugačijim zahtevima u odnosu na period kvalifikacija. Inteligentni smo, razumemo ono što nam se traži i verujem da će sve doći na svoje mesto. Ovakve provere i služe tome – stišava naciju Dušan Tadić.

Promocija crvenih dresova

Naši fudbaleri večeras bi trebalo da nastupe u novoj garnituri crvenih dresova, koji će im biti prvi izbor na mečevima u Rusiji i posle toga, a izradio ih je novi tehnički sponzor Puma. Bela garnitura opreme imala je premijeru protiv Maroka.

Jedan međusobni duel

Reprezentacija samostalne Srbije nikada se ranije nije susrela sa Nigerijom, ali jeste selekcija nekadašnje SR Jugoslavije i to samo jednom. Na generalnoj probi za Svetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine, tadašnji plavi su na stadionu Crvene zvezde slavili sa 3:0, golovima Sava Miloševića, Predraga MIjatovića i Darka Kovačevića.

Matić zaćutao

Širi se krug „orlova“ koji s razlogom ili bez istog ne žele više komunikaciju sa medijima u Srbiji. Poslednji koji je rešio da zaćuti je Nemanja Matić, o čemu je novi kapiten javnost obavestio putem svog instagram profila. „Zbog ovakvih laži odlučio sam da više nikada ne dajem izjave za srpske medije“, naveo je vezista Mančester junajteda, iziritiran naslovnim blokom u jednom domaćem tabloidu „Bane potpuno utučen: Saigrači se sprdaju sa bivšim kapitenom Srbije“ („Nemanja Matić prednjači“).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari