Bitka Nadala i Cicipasa za polufinale 1Foto: EPA-EFE/ ANDY RAIN

Treći reket sveta, Austrijanac Dominik Tim, u utorak je postao prvi polufinalista Masters kupa u britanskoj prestonici, a danas će mu se iz njegove grupe London 2020. priključiti Španac Rafael Nadal (2) ili Grk Stefanos Cicipas (5), jer su dva poraza pre zadnjeg kola iz iste borbe eliminisala Rusa Andreja Rubljova.

– Znam da će mi biti potrebno puno fizičkog napora, patnje i bola za prolaz u Top četiri, ali spreman sam za još jedan težak meč i veliku borbu sa Rafom. Moj tenis mora biti još odlučniji, žešći, pametniji, koncentrisaniji… da bih savladao šampiona takvog formata. Jasno je da se protiv njega ne može i ne sme igrati defanzivno, pa ću gledati da budem agresivan i dobar na servisu. Daću sve od sebe, videćemo… – ne preti 22-godišnji Atinjanin osvajaču rekordnih 20 grend slem titula, posle svog prekjučerašnjeg trijumfa nad Rubljovim (2:1), ali ne poteže ni belu zastavu uoči njihovog sedmog međusobnog duela, šta više nada se da bi mogao da ponovi uspeh sa mastersa u Rimu 2019, kada je jedini put savladao 12 leta starijeg Majorčanina.

S druge strane, jedan od najvećih asova u istoriji tenisa ne pomišlja da može pod „ručnom“ ući u duel sa pobednikom prošlog izdanja zadnjeg sezonskog turnira, bez obzira što ga je tada jedini savladao u O2 Areni, a pre toga na mastersima u Rimu 2019. i Kanadi 2018, na grend slemu u Melburnu 2019, kao i na turniru u Barseloni pre dve godine.

Pogotovo ne posle traumatičnog duela sa Timom i dva izgubljena taj-brejka u tom divovskom okršaju.

– Nisam nezadovoljan posle tog poraza, jer sam igrao dobar tenis a pobednika sjajnog meča odlučilo je nekoliko detalja u korist neverovatnog Tima. Ne strepim od sledećeg protivnika jer, bez želje da zvučim arogantno, mogu dobiti svakoga na bilo kojoj podlozi. Kada sam pravi, a takav moram biti i protiv opasnog Cicipasa – smatra Španac, koji još čeka na prvu titulu sa Masters kupa u karijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari