Bjelica ostaje, Bogdan zaratio sa Sakramentom 1Foto: EPA-EFE/ JOHN G. MABANGLO

Mnogo toga nejasnog ostaće u, po svemu sudeći neuspelom flertu između Sakramenta i Milvokija, u kojem, što nije ništa neuobičajeno u NBA, Bogdan Bogdanović ništa nije bio pitan.

Svestan da je u toj priči bio samo „marioneta“ srpski as je uložio „veto“ rešen da ispita tržište i dobije ponudu, ali i igračku opciju koja bi ga u potpunosti ispunila. Istovremeno, Nemanja Bjelica, njegov doskorašnji klupski, kao i reprezentativni drug, rešio je da previše ne eksperimentiše i jednostavno prihvati opciju iz ugovora i odluku novog menadžmenta da za 7.150.000 dolara i narednu takmičarsku godinu provede u istoj klupskoj opremi.

Bjelica i Sakramento lako su se dogovorili, uprkos tome što je naredna, zapravo bila „plus“ godina u ugovoru dve strane.

Jednostavno, srpski as je prethodnu godinu odigrao na visokom, prevashodno ofanzivnom nivou, beležeći u proseku 11,5 poena, 6,4 skoka i 2,8 asistencija.

Prosečno je igrao 27,9 minuta po meču, šutirajući iz igre odličnih 48,1 odsto i impresivnih 41,9 za tri, što su dokazi njegove najbolje takmičarske godine u NBA.

Kingsi su u međuvremenu povećali novčani iznos u izlaznoj opciji u ugovoru Bogdanovića na osnovu koje mogu da izjednače svaku ponudu, s obzirom na to da je Bogdan ograničeno slobodan agent, na 10.660.000 dolara.

Jasno je da srpski as neće pristati na takav vid dogovora, s obzirom na to da u brojnim klubovima, zainteresovanim da kvalitet poboljšaju njegovim angažovanjem, poput Atlante, Njujorka, pomenutog Milvokija, Finiksa… može dobiti daleko više novca.

Američki mediji pišu da bi narednih 48 sati moglo da bude ključno u povlačenju krucijalnog poteza srpskog asa.

Odlazak iz Sakramenta gotovo je neupitan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari