Boaći: Vratio bih se i bez Lige šampiona 1Foto: Starsport

U smiraj prelaznog roka, kada su se sekunde oštro preklapale sa poslednjim minutima 31. avgusta, Crvena zvezda je uspela da finalizuje dolaske trojice pojačanja.

Od pojačanja se očekuje da u što kraćem roku postanu nosioci igre u ekipi koja će za dve nedelje zaigrati u grupnoj fazi Lige šampiona, prvi put posle 26 godina. Iako su Goran Čaušić i Marko Marin medijski bili najinteresantniji (predstavljeni istog dana), navijačima je sigurno srce dodatno razgalila vest da je Ričmond Boaći otkupljen od kineskog Đijangsua Suninga za 1.500.000 evra i da je danas zvanično obeležen njegov povratak u Ljutice Bogdana.

U prvom mandatu na stadionu „Rajko Mitić“, napadač iz Gane na 48 utakmica postigao je neverovatnih i inspirišućih 39 golova, posle čega je za nešto više od pet miliona evra otišao u navedeni tim iz Kine. Zvezda je još u julu utanačila sve detalje u vezi sa Boaćijevim povratkom, ali je čitavu „operaciju“ stopirao šef struke Đijangsua čekajući da vidi kako će se uklopiti Eder, nekadašnji reprezentativac Italije, inače rođeni Brazilac.

– Srećan sam što su saigrači ušli u Ligu šampiona, gledao sam tu utakmicu. Bilo je teško na 2:0, a nisam znao šta da radim posle 2:2. Hteo sam da slomim daljinski kad sam to video – dočarao je Boaći, na novom medijskom predstavljanju, kako se osećao gledajući poslednje minute drame u Salcburgu.

Sa novom frizurom, dugim dredovima, brojem „99“ na crveno-belom dresu i iskustvom igranja u Kini, povremeni reprezentativac Gane naglasio je da bi se vratio u Crvenu zvezdu i da kojim slučajem crveno-beli nisu uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona.

– Vratio bih se i da je ekipa u Ligi Evrope. Zvezda je uradila mnogo za mene, ljudi i navijači me ovde vole. Nisam gledao na to da li će se kvalifikovati, samo mi je važno da igram fudbal. I jedno i drugo takmičenje mi je u redu, sve dok dolazim da igram fudbal – iz iste perspektive Boaći posmatra dolazak u Zvezdu, kao i kada je prvi put kao anonimus stigao na u Marakanu.

Boaćija je u Kinu doveo čuveni Fabio Kapelo, ali je posle samo dve nedelje zajedničkog rada vrhunski italijanski stručnjak napustio Đijangsu Suning.

– Kapelo me je doveo tamo i otišao je posle nedelju dana. Teško je bilo kad sam video da ide, on je jedan od najboljih trenera, ali uvek kažem – tamo sam otišao da igram fudbal i to je bilo najvažnije za mene – svestan je bio i Boaći da mu „spasa“ nije bilo kada je klub smenio Kapela.

Mrkela: Male šanse za odlaske

Dovođenjem poslednje trojice pojačanja, Crvena zvezda ima nešto već fond igrača, kao i pojedince koji sigurno neće biti zadovoljni svojim statusom, minutažom i ulogom u timu. Mitar Mrkela, sportski direktor kluba, kategoričan je bio sa aspekta dovođenja novih igrača, ali i nedovoljno siguran kada su odlasci u pitanju: „To je to što se tiče pojačanja. Postoji mala mogućnost da nas neki igrači napuste, jer u određenim zemljama još traje prelazni rok, ali još ništa nije sigurno. Ne bih o imenima.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari