Boban Marjanović treći put zaredom ostvario solidan učinak 1Foto: BETA AP Photo Duane Burleson

U večeri kada je Superboul bio glavna atrakcija u SAD, ali i širom sveta, odigrana su samo tri NBA meča, mada su i njihovi termini pomereni unapred kako bi bili završeni pre početka utakmice sezone američkog fudbala.

Tako je Boston kod kuće nadigrao Oklahomu (134:129), što je bila samo uvertira za slavlje koje je u tom gradu usledilo kada su nešto kasnije Petriotsi osvojili NFL.

Većina navijača Seltiksa došla je na meč u dresevima Petriotsa i tokom meča uzvikivala „beat L.A.“ (pobedite Los Anđeles), bodreći svoje NFL igrače uoči finalnog meča protiv Remsa. Međutim njihov heroj u „Garden centru“ nije bio čuveni kvoterbek Petriotsa Tom Brejdi već Kajri Irving koji je sa 30 poena, 11 asistencija i četiri skoka bio najbolji pojedinac meča u redovima Bostona. Sjajnu partiju je na suprotnoj strani pružio Rasel Vestbruk, ali teško da su navijači Oklahome pronašli utehu u njegovom 19. „tripl-dablu“ sezone sa 22 poena, 16 asistencija i 12 skokova. Odličan učinak imao je i Pol DŽordž sa 37 poena.

Los Anđeles Klipersi izgubili su na gostovanju od Toronto Reptorsa (103:121), dok je Boban Marjanović treći put uzastopno dobio dvocifreni broj minuta na terenu i ostvario i dvocifreni učinak. Srpski centar je za 17 minuta ubacio deset poena, a uz to je zabeležio i dve asistencije, devet skokova i dve ukradene lopte. U prethodnim mečevima Bobi je postigao 11 (protiv L.A. Lejkersa) i 10 poena (protiv Detroita). Od Miloša Teodosića ponovo u redovima Klipersa nije bilo ni traga ni glasa. Najbolji u redovima ekipe iz Los Anđelesa bio je Gildžus-Aleksander sa 19 poena, tri asistencije i pet skokova. Kod pobedničke ekipe dominirao je Serž Ibaka sa 16 poena i 12 skokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari