Bobi i Teo gledali "tripl-dabl" 1Foto: EPA-EFE JOHN G

Centar Denvera Nikola Jokić poigravao se sa košarkašima Los Anđeles Klipersa (121:100).

Pored „tripl-dabl“ učinka, Jokić je kod jednog pogotka sam sebi asistirao tako što je namerno loptu poslao u tablu iznad koša, a publiku je najviše oduševio dodavanjem preko celog terena koje je više ličilo na potez iz američkog fudbala. Za razliku od Jokića koji je „plesao“ po terenu, Srbi iz Klipersa, Boban Marjanović i Miloš Teodosić, ponovo su imali (pre)skroman učinak. Bobi za šest minuta na terenu nije ubeležio ni jedan poen i imao je samo tri uhvaćene lopte, dok Teo ponovo nije ni ulazio u igru.

Da je NBA prvenstveno zabava i razonoda, pa tek onda najjača košarkaška liga na svetu, moglo se videti na početku meča kada je Jokić na opšte oduševljenje svih prisutnih razmenio dresove sa zvezdom američkog fudbala Vonom Milerom. Kasnije su američki mediji Jokićevu asistenciju preko celog terena uporedili sa pasovima koje šalje igrač Denver Bronkosa. Inače, Jokić je sa 18 poena, 14 skokova i 10 asistencija napravio drugi „tripl-dabl“ ove sezone.

– On je jednostavno sjajan igrač. Kada je raspoložen za igru nemoguće ga je zaustaviti. Nismo imali rešenje rešenje za njega i to je razlog našeg poraza – rekao je o Jokiću posle meča trener Klipersa Dok Rivers.

Dobru partiju za Nagetse pružili su još i Džamal Marej (23), Mejson Plamil (17) i Malik Bizli (15). Jedine svetle tačke u Klipersima bili su Lu Vilijams (19), Danilo Galinari (18) i Tobijas Heris (18).

Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović nisu naročito doprineli bitnoj pobedi Sakramenta nad Detroitom (112:102). Bjelica je meč završio sa sedam poena, pet asistencija i pet skokova, a Bogdanović je ubacio šest poena, imao četiri asistencije i tri skoka. Trijumf na svom terenu upisao je i Majami protiv Bostona (115:99). Najbolji u redovima domaćih bio je Dvejn Vejd sa 19, dok je Džoš Ričardson upisao 18 poena. Kajri Irving je za Boston pogodio 22 poena.

Oldridž ukrao šou Vestbruku

Najuzbudljiviji meč odigrali su San Antonio i Oklahoma (154:147) koji je posle dva produžetka pripao Sparsima. Centar Sparsa Lamar Oldriž postigao je 56 poena i tako postavio rekord karijere. Zanimljivo je da je Oldriž prvi igrač posle čuvenog centa Šakila O Nila koji je toliki broj poena postigao bez ijedne trojke. Oldriž je tako zasenio sjajnu partiju Rasela Vestbruka koji je u redovima Oklahome postigao „tripl-dabl“ sa 24 poena i čak 24 asistencije, uz 13 skokova.

Rezultati

Majami – Boston               115:99

Denver – LA Klipers          121:100

San Antonio – Oklahoma               154:147pp

Sakramento – Detroit     112:102

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari