Bodovi nisu imperativ 1Foto: Starsport

Muška seniorska reprezentacija Srbije odigraće prvi meč u Sirs Centru u Hofman Estejtsu u okviru 4. vikenda Lige nacija u subotu, 16. juna od 3.00 časa ujutro po našem vremenu protiv SAD.

Vremenska razlika je sedam sati i pred izabranicima Nikole Grbića je period privikavanja na novu vremensku zonu pa je i to, osim snage rivala, jedan od problema našim odbojkašima.

– Još uvek smo malo pospani, ali odradili smo dva a predstoje još tri treninga tako da sam uveren da ćemo spremno dočekati prvi meč. Pred nama su tri izuzetno teške utakmice, ali pobede u tim mečevima su nam potrebne, nisu imperativ, ali je poželjno da pred poslednji turnir imamo što više bodova – smatra selektor naše reprezentacije Nikola Grbića.

Odbojkaši Srbije mogu direktno da izbore plasman na završni turnir Lige nacija dobrim igrama u Americi.

– Ovo je, po meni, najvažniji turnir, jer upravo na njemu možemo da odlučimo plasman na fajnal-siks. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani i da budemo svesni da sve zavisi od ovog turnira. Puno bi nam značilo da odigramo dobro i da na peti, najlakši turnir odemo sa dobrom zalihom bodova i da se nađemo u Francuskoj na fajnal-siksu koji je nama cilj od početka takmičenja – rekao je korektor Srbije Aleksandar Atanasijević.

Govoreći o rivalima u Čikagu naš korektor smatra da su sve tri ekipe izuzetno jake .

– Domaćini su u najjačem sastavu, sa igračima koji igraju u najboljim svetskim klubovima. Iran je ekipa koja može svakog da iznenadi i koja je uvek protiv jačih ekipa maksimalno motivisana. Poljska je ekipa koja je prva na tabeli, sa novim trenerom, sa dosta novih igrača i koja u ovom trenutku igra možda i najbolju odbojku – objašnjava Atanasijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari