Bogdan Bogdanović u Top 100 NBA igrača 1Foto: Twitter Atlanta

Ugledni američki televizijski sportski kanal postavio prvotimca Atlante na 64. mesto u konkurenciji svih igrača najjače košarkaške lige na svetu.

ESPN je i ovog septembra, pre početak nove sezone NBA lige, objavio svoju listu od 100 najboljih igrača košarkaškog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država, na kojoj se našlo mesto i za reprezentativca Srbije Bogdana Bogdanovića.

Na spisku odabranih nalazi se 100 imena, a 29-godišnjem Beograđaninu pripala je pozicija 64 u oštroj konkurenciji domaćih kolega i momaka iz mnogih delova sveta.

U obrazloženju je navedeno da je Bogdanović „najbolja opcija za plejmejkera“ u ekipi posle Treja Janga i da je sjajno igrao u završnici sezone, kada je na poslednjih 25 utakmica u proseku ubacivao 21,1 poena i šutirao za tri poena sa preko 40 odsto uspešnosti.

Kao jedan od argumenata pomenute su i kvalitetne partije bivšeg člana Partizana u plej-ofu.

Da priznanje bude vrednije, Bogdanović je iza sebe ostavio igrače poput Malkoma Brogdona, Bojana Bogdanovića, Kembe Vokera, Džordana Klarksona, Džona Vola, Danila Galinarija, Spensera Dinvidija, Džerena Džeksona juniora, Jusufa Nurkića, Endrua Viginsa…

Ispred njega su do 51. mesta Džo Ingls, Dianđelo Rasel, Džeret Alen, Kristijan Vud, Kolin Sekston, Gordon Hejvord, Lonzo Bol, Fred Van Vlit, Klint Kapela, Džon Kolins, Džeremi Grent, Entoni Edvards i Badi Hild.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari