Bogdanov kraj bez pozdrava 1foto EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Imala je Atalanta turbulentnu sezonu; kroz plej-in uspela je da se domogne prve runde plej-ofa na Istoku ali dalje nije mogla. Uprkos izostancima Džimija Batlera i Kajla Laurija, Majami je pobedom u neizvesnoj završnici (97:94) sa ukupnih 4-1 u trijumfima eliminisao Houkse, prošlosezonske finaliste u Istočnoj konferenciji.

S obzirom na okolnosti, diskutabilno je da li je rana eliminacija u plej-ofu činjenica zbog koje se sezona ekipe Nejta Mekmilana može okarakterisati kao neuspešna.

Bogdan Bogdanović poslednji meč nije mogao da igra zbog problema sa desnim kolenom, koje u potpunosti nije ni uspeo da zaleči pred početak plej-ina.

Tačnije, Bogdanović je u četvrtom susretu osetio bol prilikom jednog doskoka opredelivši se da akciju završi desnim ulazom. Uprkos nelagodnosti, rizikovao je i završio meč posle kojeg je već bilo jasno da Houksi neće uspeti da prevaziđu prepreku formata najbolje plasiranog tima Istočne konferencije na kraju regularnog dela sezone.

Izostanak srpskog asa sigurno nije osnovni razlog rane eliminacije.

U poslednjem plej-in meču, na gostovanju Klivlendu, povredio se Klint Kapela. Startni centar Atlante morao je potom da propusti tri uvodna susreta sa Majamijem. Istovremeno, Tre Jang bio je neprepoznatljiv. Način na koji je odigrao čitavu seriju sa Majamijem sigurno će biti predmet analize stručnog štaba Nejta Mekmilana.

U serijalu od pet utakmica, samo je u drugom i trećem meču košgeterski bio na nivou ubacivši 25, odnosno 24 poena. Na preostala tri zbirno je ubacio 28 poena, što je bilo ispod nivoa ol-star igrača i najboljeg pojedinca kluba iz Džordžije.

Takođe, u serijalu sa Majamijem izgubio je ukupno 30 lopti, u proseku šest po meču, šutirajući za tri mizernih 18 odsto.

Bogdanović je serijal obeležio odličnim učincima u drugom i trećem susretu.

Sa 29 poena u porazu 115:105 potpisao je drugi meč na Floridi, dok je naredni završio sa učinkom od 18 poena. Već na narednom osetio je bolove u kolenu, minutaža mu je bila značajno smanjena, dok je peti posmatrao u civilu. U serijalu sa Majamijem, Bogdan je iz igre šutirao 40 odsto, za tri vrlo dobrih 34,6 ubacujući u proseku 14,3 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari