Boričić podržao Vanju Grbića 1Foto: Starsport

Aleksandar Boričić nije se ni slovom oglasio u vreme „afere Nenad Golijanin“, čiji je epilog bila smena njegovog naslednika na mestu predsednika Odbojkaškog saveza Srbije i pre toga godinama bliskog saradnika u vođenju OSS.

Zbog toga što nije glasao protiv prijema Kosova u FIVB, ali je zato prvi čovek Evropske odbojkaške organizacije javno stao na stranu jednog od kandidata za novog „komandanta“ OSS.

Prethodno izrazivši komplimente za jednog od naših najboljih odbojkaša svih vremena Vladimira Grbića i nekada trofejnog selektora „orlova“ Zorana Gajića.

„Povodom Izborne skupštine OSS želim da obavestim odbojkašku javnost da obojica kandidata, i Vladimir Grbić i Zoran Gajić, zaslužuju poštovanje i ugled za doprinos koji su dali za razvoj naše organizacije i postizanje sjajnih rezultata“, ovako počinje kratko ali vrlo konkretno saopštenje ovog vrlo uspešnog sportskog funkcionera.

Međutim, u nastavku je dao podršku mlađem Vanji, inače favoritu regionalnih ogranaka, na uštrb njegovog nekadašnjeg šefa u nacionalnom timu, mahom favorita kolega trenera i igrača iz njegove reprezentativne ere.

„Moram da istaknem da u ovom trenutku Vladimir Grbić ima moju punu podršku zbog toga što je osam godina proveo na mestu potpredsednika Saveza, upoznao je kako uspešan Savez funkcioniše i sam dao veliki doprinos u osvajanju velikih trofeja, a posebno u osvajanju prve evropske medalje u odbojci na pesku“.

Boričić veruje da bi izbor starijeg brata aktuelnog selektora muške selekcije Nikole Grbića bio pun pogodak za OSS.

„To iskustvo i osam godina provedenih u Savezu mu u ovom trenutku daje veliku prednost i nadam se, da će sa svojim saradnicima, ukoliko bude izabran, još više unaprediti rad OSS i omogućiti još bolje uslove svim igračima i igračicama“, nema dilemu predsednik CEV uoči Skupštine OSS zakazane za 27. novembar.

A, na njoj bi moglo da bude veoma zanimljivo, jer se odbojkaška Srbija ozbiljno podelila u podršci Grbiću i Gajiću. S tim što se stiče utisak da je prvi više po ukusu političkih centara moći, naročito posle glasne prozivke Golijanina zbog njegove sporne suzdržanosti na kongresu FIVB, odnosno kontriranja nacionalnoj politici (barem deklarativnoj) saplitanja naše otcepljene državne teritorije prilikom učlanjivanja u međunarodne institucije svih tipova.

Prvo bio za Gajića

Opredeljivanju Aleksandra Boričića u ovom slučaju posebnu dimenziju daje to što je do skora podržavao Zorana Gajića. Naime, ovaj se prošle nedelje, nakon obelodanjivanja svoje predsedničke kandidature javno pohvalio da ga je prvi čovek evropske odbojke lično „zvao dva puta“, što je shvatio kao „podršku i brigu za srpsku odbojku“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari