Boston uporno želi Bogdanovića 1Arhiva Foto: EPA-EFE/ ERIK S. LESSER

Nije se pošteno ni preznojio u dresu Atlante, a Bogdan Bogdanović mogao bi u napredna dva do tri dana da postane deo najslavnijeg NBA kluba (uz LA Lejkerse).

Naime, Boston Seltiksi su veoma uporni u nameri da dovedu srpskog asa; s obzirom na to da rok za trejdove ističe 25. marta američki mediji intenzivno pišu da su pregovori u jeku i da bi veoma lako moglo da se desi da popularni Bogi karijeru nastavi u redovima kluba iz Masačusetsa koji je 17 puta bio NBA šampion.

Deni Indž, generalni menadžer Bostona, poznat je širom Amerike kao veoma tvrdoglav pregovarač i neko ko je pritom veoma škrt u davanju asova Seltiksa.

Narodski rečeno, Indž bi hteo sve, a da za uzvrat ne da gotovo ništa.

Atlanta nije ekipa koju bi mogao da ucenjuje; jednostavno, Houksi imaju dubinu u sastavu, naročito na bekovskim pozicijama, kao i nukleus od mladih igrača biranih na poslednjem i pretposlednjem draftu.

Posle rezultatski sušnih godina, Atlanta je napokon u zoni plej-ofa u Istočnoj konferenciji i trenutno u seriji od osam pobeda.

Boston se zapravo nameračio na Džona Kolinsa, vrlo perspektivnog krilnog centra Houksa kojem na kraju sezone ističe ruki ugovor.

Nekadašnji student Vejk Foresta postaće ograničeno slobodan agent u poziciji da se izbori za vrlo unosan drugi ugovor u NBA karijeri.

U odnosu na osnovni prema kojem bi u takmičarskoj 2021/22. trebalo da zarađuje 5.899.793 dolara, Kolins bi mogao da dobije neuporedivo bogatiji koji Houksi neće biti u stanju da mu ponude jer im je u budžetu za narednu sezonu već rezervisano skoro 111 miliona dolara.

Ako se u obzir uzme i činjenica da će Houksi na leto 2022. morati da ispregovaraju cenu novog ugovora sa prvom vedetom ekipe, Trejom Jangom, evidentno je da su spremni da se odreknu Kolinsa.

Američki mediji pišu da Boston u paketu sa Kolinsom traži i Bogdanovića koji je u novembru prošle godine sa Atlantom potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 72 miliona dolara.

Povreda kolena početkom januara odvojila ga je od parketa više od mesec dana.

Srpski as se polako vraća u formu, međutim, konkurencija u spoljnoj liniji „jastrebova“ je takva da oni imaju mogućnost da ga trejduju ali je pitanje šta bi zauzvrat mogli da dobiju.

Kemba Voker, iskusni plejmejker, neko je ko se pominje kao deo potencijalnog trejda Bostona već izvesno vreme, međutim Houksi na pleju imaju lidera ekipe, pomenutog Janga, kao i NBA šampiona Ražona Ronda.

Tu je i povređeni Kris Dan, kao i Skejlar Mejs.

Pikovi prve runde na narednim draftovima uvek su dobrošli, a što se tiče mladih igrača sa jasnim potencijalom u Seltiksima su Romeo Lengford (povređen od početka sezone), ruki Eron Nesmit, Grent Vilijams i Robert Vilijams, veoma zanimljivi centar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari