Bruke Reala, Makabija i Himkija 1Foto: EPA-EFE SEDAT SUNA

Fenjeraši su osetili momenat i u 7. kolu Evrolige uspeli da deklasiraju favorite; Baskonija je ponizila Real (105:75), Panatinaikos ekipu Himkija (93:65), dok je Efes bio ubedljiv na terenu Makabija (72:92).

Žalgiris je iskoristio neigranje Nemanje Nedovića i odneo bodove iz Malage (83:85).

Madriđani počinju da plaćaju danak izostancima ključnih igrača. Nakon teških povreda Ognjena Kuzmića i Gustava Ajona, Real je praktično ostao bez centara; dolazak Tavareša trebalo bi delimično da napravi kompenzaciju, ali sporije prilagođavanje iskusnog centra, koji je poslednje dve godine bezuspešno pokušavao da se nametne u NBA, još više je uticalo na poroznost odbrane pod košem. Real je samo za prvo poluvreme primio nestvarnih 64 poena.

– Za mene je meč završen već nakon prvog poluvremena. Odigrali smo bez energije, odbrana nam je bila loša, a napad još gori. Očajno smo startovali, a pojedinci uopšte nisu uspevali da shvate da je utakmica zapravo počela. Dobili smo pravu lekciju – iskren je bio Pablo Laso, koji je u Baskoniji doživeo najubedljiviji poraz u Evroligi, otkad je pre sedam godina seo na klupu Reala.

Nakon pet uzastopnih poraza, Efes je vezao dve pobede i to na gostovanjima Barseloni i Makabiju. Teško je reći koja je bila impresivnija, a svakako imponuje da je u obe Vladimir Štimac bio jedna od ključnih figura. Nakon što je Barseloni ubacio 22 poena, Srbin je u Tel Avivu nemerljivo pomogao Eriku Mekalumu (31 p, 8/11 za tri), ostvarivši dabl-dabl učinak (15 p, 13 sk).

– Bog me je pogledao; pre meča uopšte nisam bio siguran da ću igrati, ali su klupski doktori bili sjajni osposobivši me za utakmicu u Tel Avivu. Često se vraćam na moju prvu godinu u inostranstvu, koju sam upravo proveo u Izraelu. Jako mi je žao što nisam bio na željenom nivou, iako su ljudi u Izraelu bili sjajni prema meni. Izrael je moja omiljena zemlja, između ostalog i zbog toga nisam želeo da propustim ovaj meč ni za šta na svetu. Uživao sam tokom utakmice u Tel Avivu, a posebno sam srećan što je moj tim pobedio – poručio je Erik Mekalum, čiji rođeni brat Si DŽej već godinama blista u dresu Portlanda.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari