Buđenje Nemanje Motike, Crvena zvezda u trijumfalnom nizu u Beleku 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Fudbaleri Crvene zvezde nalaze se na pripremama u turskom Beleku. U fazi su kada na prijateljskim utakmicama stručni štab stiče uvid u sposobnosti nosilaca, ali i „drugopozivaca“ pre svega onih najlmađih. Protiv Nefčija, golom „zaboravljenog“ Nemanje Motike zabeležili su i drugu pobedu.

Stigao je kao veoma perspektivni fudbaler minhenskog Bajerna. Crvena zvezda je za njegovu slobodu platila nemačkom velikanu 1,5 miliona evra, međutim, razvojni put Nemanje Motike daleko je od onog kojem su se nadali u Ljutice Bogdana.

Motika je tokom prvog dela sezone bio faktički „zaboravljen“ od strane prvog tima. Nastupao je za omladince, ali ni u konkurenciji fudbalera iz svoje generacije nije pravio razliku na terenu.

Miloš Milojević, trener Crvene zvezde, odlučio je, pak, da ga povede na zimske pripreme, kao i nekolicinu mladih fudbalera od kojih se očekuje da u perspektivi postanu standardni prvotimci.

Na današnjem meču, Motika je bio starter kao desni ofanzivni u najisturenijem delu napada. Jovan Mijatović je bio centarfor, dok je po drugoj strani dejstvovao Stefan Mitrović.

Zvezda je pobedonosni gol postigla upravo preko Motike i to već u četvrtom minutu utakmice.

Crveno-beli su protiv azerbejžanskog predstavnika odigrali utakmicu bez nosilaca igre – Ivanića, Kataija, Kange, Dragovića i Pešića.

Srpski šampion je bio bolji rival tokom utakmice, stvarao je šanse, međutim, u smislu inteziteta sigurno nije pružio željenu partiju.

Istovremeno, najperspektivniji – Mituljikić, pomenuti Motika, Mijatović, Leković… nisu pružili igru kojom bi uverili stručni štab da u nastavku sezone mogu da konkurišu za emsto u takmičarskoj ekipi.

Sa Mijailovićem i Kangvom, Zvezda je vršila adekvatan pritisak na protivničkoj polovini, namerena da povrati posed u što kraćem vremenskom roku.

Nefči, inače, četvrtoplasirani tim u šampionatu Azerbejdžana, stvarao je mali broj šansi, međutim, ni Zvezda, naročito u drugom poluvremenu, nije bila napadački raspoložena u smislu ulaženja u obećavajuće prilike.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari