Budućnost i Zvezda u finalu Superkupa 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Budućnosti i Crvene Zvezde igraće u finalu Superkupa ABA lige, posle pobeda nad Partizanom, odnosno Cedevitom, u polufinalnim mečevima.

Aktuelni šampion Jadranske lige bio je bolji tek protiv produžetaka od beogradskih „crno-belih“ 90:87, a Crvena zveda tek u finišu susreta obezbedila završni meč na turniru, slavivši protiv ekipe iz Zagreba 79:68.

Partizan je pružio dobar otpor favorizovanoj ekipi i čak je imao i šansu da pobdi, ali neiskustvo ekipe kao i neki loši potezi Džoka Lendejla u odbrani u finišu regularnog dela meča dovode pleja protivnika Nikolu Ivanovića u mogućnost da svojoj ekipi donese prednost na šešt sekundi pre kraja, što on i čini, ali u narednoj situaciji pravi faul nad Aleksejem Nikolićem koji maši jedno sloobdno bacanje, a drugo pogađa za odlazak u produžetak.

Produžetak bolje „otvara“ regionalni šampion, ali Partizan se u isti vraća prodorima Markusa Pejdža, a u poslednjih sedam sekundi ima priliku da ode u novi, no Aleksej Nikolić daje pas iza leđa Vanji Marinkoviću i pobeda odlazi u nepovrat.

U drugom susretu večeri videli smo sjajno prvo poluvereme Crvene zvezde i drugo ekipe Cedevite. Ipak „crveno-beli“ su u finišu susreta bili pribraniji i sjajnim potezima Džoa Reglenda, kao i pogođenom trojkom u poslednjem minutu sjajnog pleja, Zvezda odlazi na „plus pet“, posle kojih mirno rešava meč u svoju korist.

Finale je na programu sutra uveče u 21 čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari