Budućnost intenzivirala kontakte sa Dejanom Radonjićem 1Foto: Starsport

U početku je delovalo kao neslana šala, međutim, kako vreme prolazi šanse Budućnosti da angažuju veliko trenersko ime sve više rastu.

Podgoričani su rešili da budu strpljivi i istrajni u razgovorima sa Dejanom Radonjićem. Cilj Budućnosti jeste da vrati stručnjaka sa kojim je pet puta bila šampion Crne Gore i u šest navrata osvajala domaći kup.

Klub je prvo kontaktirao Radonjićevog menadžera Miška Ražnatovića kojem se svidela ideja da njegov dugogodišnji klijent karijeru nastavi u Podgorici.

Sam trener u početku nije bio oduševljen predlogom, naprotiv. Njegova je želja, još uvek, da po rastanku sa Panatinaikosom, radi u evroligaškom klubu, međutim, takvih opcija je veoma malo.

Tačnije, osim opcije prema kojoj bi se eventualno vratio u Crvenu zvezdu, nijedna druga ne deluje kao moguća, posebno jer gotovo sve evroligaške ekipe imaju šefove struka.

Svestan je i Radonjić da će teško tokom leta pronaći evroligašku ekipu za vođenje. S tim u vezi, prema saznanjima Danasa, sve češće razmišlja o mogućnosti da se vrati u Budućnost.

Podgoričani su i sa njim kontaktirali, obećavši mu da će biti kadri da naprave kompetitivnu ekipu za narednu sezonu.

Navodno, klub bi trebalo da ima budžet ne manji od četiri miliona evra što je sasvim korektan finansijski kapacitet za stvaranje dobrog tima za izazove u ABA ligi i Evrokupu.

Svesni su u Budućnosti da bi samo na „ime“ Dejana Radonjića mogli da dovedu ili vrate neke iskusne domaće kao i strane igrače.

Podgoričani intenzivno rade na tome da odobrovolje Nikolu Ivanovića da se vrati u klub, posle dve sezone provedene u Crvenoj zvezdi.

Zbog načina na koji su navijači Budućnosti dočekali njegov odlazak u Zvezdu, igrač se još uvek premišlja i rado bi izabrao neku drugu opciju.

Pominje se i da bi Danilo Nikolić mogao ponovo da obuče dres Budućnosti, nakon poslednje sezone koju je proveo u dresovima francuskog Dižona, odnosno ruskog Avtodora.

Radonjić u finansijskom smilu može biti bezbrižan. Sa Panatinaikosom je dogovorio takav vid raskida saradnje prema kome je klub u obavezi da mu isplati 900.000 evra za nedavno završenu i narednu takmičarsku godinu.

U slučaju da u narednoj sezoni, u jednom trenutku pronađe angažman, Panatinaikos bi morao da mu isplati kompenzaciju između postojećeg duga i visine godišnjeg primanja u novoj sredini.

Navodno, u Budućnosti bi primao oko 300.000 evra u povratničkoj sezoni.

Tokom bogate trenerske karijere, Radonjić je uspešno vodio Budućnost i Crvenu zvezdu sa kojima je ukuipno osvojio 28 trofeja.

Imao je i dobar mandat na klupi minhenskog Bajerna u rezultatskom smislu (dve titule) ali će kratak boravak u Panatinaikosu sigurno želeti da zaboravi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari