Budućnost se uzda u sreću i punu "Moraču" 1

Iako je od poslednjeg čuda, odnosno pobede nad Barselonom, prošlo samo mesec i po dana, košarkaši Budućnosti veruju da je na meču 19. kola Evrolige protiv Real Madrida (19.00) već došao red na novo iznenađenje.

Glavni aduti u koje se uzda crnogorska ekipa su sreća i puna hala „Morača“, pošto su sve karte za ovu utakmicu rasprodate još pre tri dana.

Centar Budućnosti Filip Barović smatra da ekipa nije imala mnogo vremena da se pripremi za meč sa „kraljevskim klubom“.

– Teško da može biti teže protiv Reala. Imaju sjajan tim i najbolje centre u Evropi, uz one koje ima Fenerbahče. Pokušavamo da se spremimo što bolje, ali prvo nam je bilo najbitnije da se odmorimo posle utakmice sa FMP-om u ABA ligi. Želimo da protiv Španaca izađemo na parket i ostavimo što bolji utisak. Ako se ukaže prilika, možda da ih i iznenadimo, zašto da ne – naveo je Barović.

Smena Aleksandra Džikića i dovođenje Jasmina Repeše na klupu Budućnosti po rečima Barovića još uvek nije dala konkretne rezultate.

– Pritisak je sada još veći, kao i očekivanja. Sistem je kod novog trenera drugačiji, dosta se obraća pažnja na našu igru. Još uvek novi trener nije uspostavio celokupni sistem. Međutim, mi smo profesionalci i radimo najbolje što možemo da se prilagodimo i završimo posao ove sezone. Cilj je da sa drugog mesta uđemo u plej-of ABA lige, a mečevi poput ovog protiv Reala prilika su za realnu proveru na kom smo nivou – zaključio je Barović.

Efes je apsolutni favorit protiv Darušafake koja je ubedljivo poslednja na tabeli. Milano će na neugodnom gostovanju pokušati da pobedi Baskoniju i tako je preskoči na tabeli, dok Panatinaikos ima veoma teško gostovanje Žalgirisu u Litvaniji. Grčki klub bi u slučaju poraza mogao da ugrozi svoju šansu za odlazak u TOP 8 fazu i izgubi korak za Milanom i Bajernom.

Fenerbahče čuva Obradovića

Iako se prethodnih dana u turskim medijima spekulisalo da bi Željko Obradović mogao da napusti klupu Fenerbahčea zbog toga što je klub zapao u dugove, predsednik Ali Koč je to demantovao.

– Prošle sezone smo imali minus 11 miliona evra, a sada je narastao na 15 miliona. Međutim, ne dolazi u obzir da Obradović pređe u drugi klub. Biće sa nama i naredne sezone i sve dok je on tu siguran sam da ćemo obezbediti budžet i da će svi biti plaćeni na vreme – naveo je Koč.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari