Budućnost traži častan poraz 1Foto: Budućnost Voli

Nema odmora dok traje Evroliga.

Sedmica u kojoj se igraju dva kola najjačeg evropskog klupskog košarkaškog takmičenja nastavljena je sinoć utakmicama devete runde, a od večerašnjih mečeva najzanimljivije bi moglo da bude u Barseloni gde gostuje Armani.

Vladimir Micov je sa 19 poena pružio odličnu partiju za Milano kada je u ponedeljak u Atini savladan Olimpijakos (99:75). Nemanja Nedović na gostovanju u Španiji sigurno neće igrati pošto je nedavno obnovio staru povredu. Gostovanje u Barseloni veoma je bitno za Armani, ne samo da bi se napravila razlika od dve pobede viška u odnosu na španski klub, već i da bi se održao korak za vodećim triom: Real Madrid, CSKA i Fenerbahče.

Budućnost će u Podgorici imati težak zadatak da agoniju prekine protiv CSKA Moskve. Koliko se rivali poigravaju sa šampionom ABA lige u Evroligi možda najbolje svedoči detalj sa utakmice protiv Himkija, odigrane u sredu, kada je igrač ruskog kluba DŽordan Miki u drugoj četvrtini glavom postigao koš. Protekle nedelje spominjala se mogućnost da će trener Podgoričana Aleksandar DŽikić podneti ostavku zbog loših rezultata u Evroligi, mada je realno teško očekivati da će do druge pobede u prestižnom takmičenju uspeti da dođe protiv ruske ekipe koja još uvek ne zna za poraz. Svi su izgledi da će crnogorska ekipa samo želeti da izbegne debakl u hali „Morača“, odnosno probati da izbori častan poraz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari