Busta sigurno stopama Novaka 1Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Niko ne zna da li bi se Novak Đoković vratio posle 5:6 u gemovima u prvom setu meča sa Pablom-Karenjom Bustom i nastavio svoj niz pobeda protiv rivala u osmini finala aktuelnog US opena.

Ipak, većina poznavaoca „belog sporta“ bi se kladila da bi prvi reket sveta a ne Španac prošao u polufinale ovog grend slema, međutim neoprezan udarac loptice osvajača 17 GS titula i „obaranje“ jednog linijskog sudije diskvalifikovali su Srbina a dalje odveli 27. na ATP listi.

Busti je prvo išla na ruku striktna primena takmičarskih pravila, da bi posle te poklon eliminacije prvog favorita US opena odigrao sjajno protiv bolje rangiranog Denisa Šapovalova (17), tako što je u pet činova – 3:2 (3:6, 7:6, 7:6, 0:6, 6:3), nakon dugih 250 minuta, ponovio plasman karijere u učešćima na turnirima kategorije 2.000 (bodova), pošto je i 2017. godine stigao do polufinala US opena.

Priliku za pomeranje ličnih limita imaće u duelu sa Aleksandrom Zverevim (7), mada Nemac ima prednost na papiru i vetar u leđa posle svog preokreta u borbi sa Hrvatom Bornom Ćorićem – 3:1 (1:6, 7:6, 7:6, 6:3). Drugu bitku za finale vodiće pobednici sinoćnjih mečeva Austrijanac Dominik Tim (3) ili Australijanac Aleks de Minaur (21), odnosno s(p)retniji u derbiju ruskih tenisera Danila Medvedeva (5) i Andreja Rubljova (14).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari