Čačak na nogama 1Foto: STARSPORT

Ako se izuzme FMP i hala u Železniku, košarkaši Crvene zvezde jedino teže gostovanje u Superligi do starta plej-ofa trebalo bi da imaju večeras u Čačku.

Na skoru 3-1, košarkaši Borca ugostiće crveno-bele koji ne žele da ih išta poremeti na putu ka što ranijem rezervisanju pol pozicije u Grupi A.

Zvezda ima perfektnih 4-0, ali će sa osećajem opreza otići na megdan Borcu koji je prošle sezone napravio veliko iznenađenje. Čačani su pulenima Dušana Alimpijevića naneli poraz u regularnom delu i time samo ubrzali smenu talentovanog stručnjaka koja je usledila 7. maja. Borac je možda i najorganizovaniji klub van Beograda; Grad svesrdno pomaže, kao i grupa jakih privatnih kompanija. S toga ni ne čudi što pojedini igrači imaju mesečna primanja od 3.000 evra.

– Ekipa Borca igrala je ove godine dobro u ABA 2 ligi, ima podršku svojih navijača i košarkašku atmosferu na utakmicama. Radi se o iskusnoj ekipi sa dosta dosta kvalitetnih igrača, koja sigurno ima ambicije da se nađe u plej-ofu i polufinalu Superlige. Sa naše strane, cilj za Superligu je već poznat, a da bismo došli do polufinala, moramo da igramo vrlo dobro ovakve utakmice i sačuvamo prvo mesto na tabeli. Zato idemo u Čačak sa maksimalnom motivacijom, i željom da dobijemo ovaj meč – poručio je trener Milan Tomić, koji neće imati problema sa povređenim igračima.

Gostovanje u Čačku biće i poslednji meč crveno-belih u prvom krugu, već u narednom kolu Zvezdu očekuje novi susret van hale „Aleksandar Nikolić“, s obzirom na to da će otići na megdan Dunavu.

Dobrić: Imaju i reprezentativce

Borac je ove sezone oformio veoma kvalitetnu ekipu koja je bila blizu ulaska u plej-of ABA 2. Lider tima je Ilija Đoković, potencijalni reprezentativac Srbije koji je gotovo redovno pozivan od strane selektora Aleksandra Đorđevića tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini.

„Dobro poznajemo ekipu Borca, tu ima dosta odličnih igrača, Đoković je reprezentativac, Gavrilović je stigao kao pojačanje iz Partizana, tu je i nekolicina momaka koji dugo igraju utakmice u ABA i Superligi. Uz sve to, publika u dvorani Borca odlično poznaje košarku, bučno bodri svoj tim i sve to poziva na našu maksimalnu koncentraciju. Moramo dobro da odigramo tu utakmicu, bez padova u igri, uz čvrstu odbranu“, poručio je Ognjen Dobrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari