Car do duvara ima samo jedan izbor: Kako je Nikola Jokić obrazložio svoj "Golden gejt" od 12 metara za pobedu u San Francisku? 1Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Poslednja nada za pobedu Denvera protiv Golden Stejta u San Francisku bio je Nikola Jokić, u koga su uprte sve oči. I ušlo je!

Njegova trijumfalna trojka s 12 metara, čim je s loptom zakoračio u polje domaćina, svojevrsni je Golden gejt kojim je spojio svoju pretenziju i neizmernu radost u zvuk sirene.

Ispao je junak, nagrađen lovorom i za sopstveni doprinos i za veru celog tima, koji je u poslednju četvrtinu krenuo sa zaostatkom od 18 poena.

Šampion je sateran do duvara, ali situacija nije bila bezizlazna ni u poslednjoj sekundi, jer Denver ima asa koji loptu umešno, s veštinom plejmejkera, prevede u nekoliko koraka u protivničku polovinu, a onda i suvo blago od centra koji mekom rukom pogađa trojku i s neverovatne udaljenosti.

Jokić na to gleda kao na neminovnost.

„Samo sam pokušao da se što više približim, koliko mi je to vreme dozvoljavalo, i da uputim šut. Takvi šutevi su i najlakši, jer drugi izbor ne postoji. Može samo tako i nikako drugačije. Najvažnije je što nismo odustajali, što smo zbili redove u agresivnoj odbrani. Lako bismo mogli da nađemo izgovore za poraz, već sutra igramo sledeći meč“, izjavio je heroj Denverove pobede.

Prvak NBA u 3 časa u noći između petka i subote po našem dočekuje Orlando sa sledećom nadom u magičnog Jokića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari