Završetak takmičenja u Meridijan Superligi i Telekom Prvoj ligi odredio je i imena učesnika baraža za popunu superligaškog karavana u narednoj sezoni. Posle mnogo neizvesnosti, u niži rang se, pored ranije „prežaljenog“ Zemuna, preselio i Voždovac, dok je plasman u elitni rang, uz ekipu Mladosti iz Lučana, osigurao i Čukarički.

Završetak takmičenja u Meridijan Superligi i Telekom Prvoj ligi odredio je i imena učesnika baraža za popunu superligaškog karavana u narednoj sezoni. Posle mnogo neizvesnosti, u niži rang se, pored ranije „prežaljenog“ Zemuna, preselio i Voždovac, dok je plasman u elitni rang, uz ekipu Mladosti iz Lučana, osigurao i Čukarički. Shodno ranije utvrđenim principima, u baražu se našao čačanski Borac, koji će u dvomeču sa nekim od četiri tima iz Telekom Prve lige pokušati da sačuva superligaški status. Ta četiri tima su Radnički iz Pirota, Napredak, i dva beogradska tima Rad i BSK iz Borče, koji će kroz doigravanje odlučiti ko će se suprotstaviti Čačanima u borbi za mesto u elitnom domaćem fudbalskom takmičenju. Baraž otvaraju Radnički i Napredak koji će se danas u 17 i 30 časova sastati u Pirotu. Napretku je zamalo izmakao automatski prolaz u Superligu, a u dvomeč sa Piroćancima ulaze kao favorit. Trener Radničkog Nebojša Vignjević izjavio je da su igrači i stručni štab „pobedili unutrašnjeg nerpijatelja“ u klubi i da su spremni za duel sa Kruševljanima.
– Rezultat na terenu nije odraz situacije u klubu. Niko osim igrača i mene ne zna kroz šta smo prošli. Neki su želeli loše ovom klubu, a ja i igrači mislimo da ovaj klub pripada svim Piroćancima. Što se tiče Napretka, sve je otvoreno, to su utakmice u kojima pojedinac jednim potezom može da odluči – rekao je Vignjević. U drugom baražu igraju Rad i BSK iz Borče. Posle očajne jeseni i sjajnog proleća, ekipa sa Banjice je uspela da se domogne baraža. BSK je odigrao veoma dobro celu sezonu i zasluženo će se boriti za ulazak u elitu. Prvi meč tog baraža igra se u četvrtak, takođe od 17.30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari