Čeferin: Finale LŠ je dokaz čistote UEFA 1EPA-EFE/Marco Betorello / POOL

Predsednik Evropske fudbalske federacije tumači plasman disidentskog Reala.

Od kada je Real pokrenuo osnivanje Superlige, van domašaja UEFA, predsednik madridskog kluba Florentino Peres i Aleksandar Čeferin gledaju se preko „nišana“. Međutim, prvi čovek krovne organizacije podvlači da Kraljevići ne trpe rezultatske reperkusije svoje propale (ili odložene) ideje o zatvorenom „društvu“.

„Lično nemam problem sa Realom, naravno trenutno nisam u kontaktu sa njegovom upravom. Ipak, mesto Madriđana u finalu Lige šampiona je dokaz koliko su UEFA takmičenja čista. Da nije tako sigurno muški tim Reala i ženski tim Barselone bi bili u finalu Lige šampiona. Profesionalno gledam na sve to i imam dobre živce da čekam rasplet. Rešiće se sve, ali rasplet neće biti na terenu“, rekao je Čeferin za slovenački 24ur.com.

U istom razgovoru upitan je i za ishod duela madridskog kluba i Liverpula u Parizu.

„Već u polufinalu sam sumnjao da bi Real mogao da eliminiše Mančester Siti, pogotovo posle poraza u prvoj utakmici. Ali očigledno ima devet života, poput mačke. Oni su iskusan tim, ali po meni je njihova odbrana jadna. Za Benzemu sam mnogo puta rekao da je jedan od najpotcenjenijih fudbalera u istoriji. Zatim, imaju Luku Modrića koji je sve kvalitetniji kako je stariji…Ne bih se usudio da bilo šta prognoziram, je ruvek pogrešim. Biće ovo jedno ludo finale“, očekuje predsednik UEFA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari