Čelsi, Liverpul i Sautempton u četvrtfinalu FA kupa 1Norwich City's Dimitris Giannoulis, top, challenges for the ball with Liverpool's Takumi Minamino during the English FA Cup soccer match between Liverpool and Norwich City at Anfield stadium in Liverpool, England, Wednesday, March 2, 2022. (AP Photo/Jon Super)

Fudbaleri Čelsija plasirali su se u četvrtfinale FA kupa pošto su na gostovanju pobedili Luton sa 3:2. U četvrtfinale se plasirao i Sautempton pobedom nad Vest Hemom, kao i Liverpul koji je pobedio Norič.

Domaći tim, koji igra u Čempionšipu, poveo je u drugom minutu golom Risa Berka, da bi londonski tim izjednačio preko Saula Njigesa u 27. minutu.

Do kraja poluvremena Luton je ponovo poveo, a strelac je ovoga puta bio Heri Kornik u 40. minutu.

Čelsi je u nastavku preokrenuo rezultat i golovima Tima Vernera u 68. i Romelua Lukakua u 78. minutu su došli do plasmana medju osam najboljih.

Londonski tim je poslednje dve sezone igrao finale FA kupa, a poslednju titulu su osvojili u sezoni 2017/18.

Sautempton je na svom terenu pobedio Vest Hem sa 3:1, za plasman u četvrtfinale FA kupa.

Čelsi, Liverpul i Sautempton u četvrtfinalu FA kupa 1

Roman Pero je preciznim udarcem iz daljine doveo domaći tim u vodjstvo u 31. minutu, a Majkl Antonio je izjednačio u 60. minutu.

Domaća ekipa je zatim povela golom Džejmsa Vorda-Prausa, koji je u 69. minutu bio precizan sa penala, a konačan rezultat je postavio Armando Broja u petom minutu nadoknade.

Fudbaleri Liverpula plasirali su se večeras u četvrtfinale FA kupa, pošto su na svom terenu pobedili Norič sa 2:1.

Oba gola za domaći tim postigao je Takumi Minamino u 27. i 39. minutu, dok je jedini gol za gostujuću ekipu postigao Lukas Rup u 76. minutu.

Liverpul je sedam puta osvajao FA kup, a poslednji put je do titule došao u sezoni 2005/06.

Plasman u četvrtfinale FA kupa do sada je osiguralo šest ekipa – Čelsi, Kristal Palas, Mančester siti, Sautempton, Midlsbro i Liverpul.

U preostala dva duela osmine finala sastaće se Everton i Boremvud, odnosno Notingem i Hadersfild.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari