Čelsi otpustio Grema Potera 1Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Što je dosta dosta je. Tako je glasio jedan transparent navijača Čelsija koji su od uprave tražili da optusti menadžera Grejema Potera. To se u nedelju uveče i desilo.

Čelsi je u subotu izgubio od Aston Vile 2:0 u Londonu, a kako je klub tek na 11. mestu na tabeli Premijer lige stanje je zaista alarmantno. „Plavci“ su tako rešili da otpuste menadžera koji je nedavno došao u klub kao zamena za Tomasa Tuhela.

Početkom septembra on je potpisao ugovor na čak pet godina, a u klubu nije proveo ni čitavu sezonu. Poter je u prethodnim nedeljama imao veoma loše rezultate, mediji i navijači su konstantno sumnjali u njegove mogućnosti i na kraju se desilo neizbežno.

„Zahvalili bismo se Grejemu na svom trudu i doprinosu i želimo mu sve najbolje u budućnsoti“, stoji u saopštenju kluba.

Na klupi Čelsija je ovaj bivši trener Brajtona bio 31 utkamicu, dobio ih je 12, izgubio 11, a nerešenim rezultatom je završeno osam utakmica, piše Sport Klub.

Čelsi je inače u periodu turbulencije od pre godinu dana kada je Roman Abramovič bio prinuđen da proda klub jer je britanska javnost negodovala što jedan Rus gazduje jednim od najvažnijih engleskih klubova. Promenjeno je vlasništvo, dovedeno pregršt novih igrača, ali do sada nema menadžera koji je sve to uklopio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari