Čelsi zainteresovan da dovede Vlahovića, Juventus se odriče i Kijeze 1Foto EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Juvenstus naredne sezone neće igrati u Ligi šampiona, a to je veliki udarac za torinski klub, kako sa sportskog tako i sa finansijskog aspekta.

Zato italijanski mediji prenose informacije iz torinskog giganta da o prodaje igrača obog leta moraju da zarade barem 120 milijuna eura.

To će biti izvodljivo pod uslovom da na transfer listu stave najveće zvezde tima Dušana Vlahovića (23) i Federika Kijeze (25), što su i spremni da urade.

Za njihove usluge su zainteresirani Čelsea, odnosno Liverpool.

Zbog toga sportski direktor Juventusa Đovani Mana pregovara sa predstavnicima Čelsija u vezi transfera srpskog fudbalskog reprezentativca Dušana Vlahovića u londonski klub, prenosi „Gazeta delo Sport“.

Međutim, ono što se zna je da posao nije blizu realizacije, budući da „plavci“ Juventusu nude Romelua Lukakua i Rubena Loftusa Čeka kako bi finansijski udeo u transferu Vlahovića, no „Staru Damu“ interesuje samo novac i od toga neće odustati tim pre što ima još interesenata za Vlahovića poput minhenskog Bajerna.

Procenjuje se da Juve pustio Vlahovića u transferu vrednom barem 75 miliona evra.

Vlahović je u Juventus stigao početkom 2022. godine iz Fiorentine, a ove sezone je za Juventus odigrao 42 meča i postigao je 14 golova.

Što se tiče Kijeze, on je nedavno imao tešku povredu kola i zbog toga je njegova cena na tržištu znatno manja, a ukoliko bi „bjankoneri“ inkasirali 50 miliona na tom transferu – bili bi i više nego zadovoljni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari