Čovek od guranja imao posledice: Optužnica za Adamsa 1Foto: EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Vajd risiver Las Vegas Rejdersa Davante Adams optužen je za napad zbog situacije koja se odigrala u ponedeljak uveče – posle poraza od Čifsa u Kanzas Sitiju momak iz Redvuda je nervozno odgurnuo akreditovanog predstavnika medija i oborio ga na pod.

Policija je identifikovala čoveka, u pitanju je Rajan Ziblej, fotograf-frilenser koji je bio na svom poslu tokom utakmice, piše Sport Klub.

U policijskim dokumentima navedeno je da je Ziblej pretrpeo povredu vrata usled naglog neželjenog pokreta glave, glavobolju i mogući blagi potres mozga. U optužnici stoji da će se Adamsu suditi za prekršaj jer je „namernim i preteranim činom naneo telesnu povredu“ Zibleju.

Optužnica je podneta u sredu Opštinskom sudu u Kanzas Sitiju. Ukoliko bude osuđen, Adamsu preti kazna i do šest meseci zatvora i 1.000 dolara. Adams se odmah posle guranja izvinio javno, a podržali su ga i u klubu – trener Rejdersa Džoš Mekdenijels nazvao je incident „nesrećnom situacijom“.

Rejdersi definitivno nisu dobro započeli sezonu – imaju četiri poraza u prvih pet kola. Naredni duel imaju u nedelju 23. oktobra – dočekuju Hjuston Teksanse u Nevadi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari