Crno-beli gostuju u Kruševcu u sledećoj rundi Kupa Srbije 1Foto: Fudbalski savez Srbije

U borbi za drugi po važnosti trofej u klupskom fudbalu Srbije ostalo je osam timova, a žrebom u prostorijama nacionalnog Saveza, određeno je ko će protiv koga u četvrtfinalnim mečevima 13. marta.

Branilac pehara Partizan ide u goste Napretku iz Kruševca, prošlogodišnji finalista Mladost iz Lučana ide na noge subotičkom Spartaku, aktuelni šampion Crvena zvezda biće domaćin Radniku iz Surdulice, a niški Radnički pred svojim navijačima odmeriti snage sa novosadskom Vojvodinom.

Dakle, jasno je da Partizan najlošije prošao, s obzirom da je uparen sa stabilnim superligašem, čiji iskusni trener Milorad Kosanović zna kako sa crno-belima, ali i njihovim večitim rivalima – crveno-belima. Šta više, ima tako dobru „mustru“ za favorita iz Humske, da ga je ostavio bez pobede u tri poslednje bitke. Prošlog decembra su slavili „čarapani“ (2:1), a ovog proleća i jeseni bodovi su deljeni na ravne časti (2:2, 1:1).

Suprotno „parnom valjku“, Crvena zvezda uvek i svuda lako izlazi na kraj sa Radnikom, pa mu je samo u septembru dala šest golova. Radnički ima negativnu statistiku sa Vojvodinom, ali je ove sezone u daleko boljoj situaciji nego „lale“. Dok se Novosađani guše u rezultatskim i kadrovskim problemima, Nišlije čvrsto drže treću poziciju u prvenstvu.

Polufinala će se igrati na dva meča – 17. aprila i 15. maja 2019, dok će finale biti održano 30. maja na „Čairu“ u Nišu.

Parovi četvrtfinala

Napredak – Partizan

Crvena zvezda – Radnik

Spartak – Mladost Lučani

Radnički (N) – Vojvodina

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari